Početna Auto 83 pregleda

Chevroletov mjenjač s 10 stupnjeva brži nego Porscheov

camaro brži
Vidi galeriju 1/4
Chevroletov mjenjač s 10 stupnjeva brži nego Porscheov Chevroletov mjenjač s 10 stupnjeva brži nego Porscheov Chevroletov mjenjač s 10 stupnjeva brži nego Porscheov Chevroletov mjenjač s 10 stupnjeva brži nego Porscheov

Amerikanci tvrde kako je automatski mjenjač koji se ugrađuje u njihov Camaro ZL1 brži nego famozni Porscheov PDK automatik s dvije spojke

Automatski mjenjač koji se ugrađuje u nisku Porscheovih sportskih modela među najboljim je u svijetu sportskih automobila. Stoga je ova izjava Chevroletovih inženjera, malo je reći - odvažna.

camaro brži | Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Camarov mjenjač s 10 stupnjeva brži je iz prve u drugu brzinu 36 %, iz druge u treću 27 %, a iz treće u četvrtu 26 % nego Porscheov, hvale se Amerikanci. Riječ je o tisućinkama sekunde pa će ovu tvrdnju biti vrlo teško dokazati.

camaro brži | Author: Chevrolet foto: Chevrolet

U čemu je tajna brzine Camarova mjenjača? Odgovor je - puno, puno spojki. Čak 6 spojki radi kako bi se što brže prepoznala želja vozača. Tu je i pretvarač okretnoga momenta, stanadardan za automatske mjenjače, s njim u kombinaciji dobiva se konačan rezultat.  

camaro brži | Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.