Početna Auto 2072 pregleda

Nissan predstavio Leaf i Qashqai s autonomnom tehnologijom

Vidi galeriju 1/8
Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom Domaća premijera: Nissan predstavio Leafa i Qashqaija s autonomnom tehnologijom

U okolici Varaždina testirali smo Nissanov novi, drugi stupanj autonomne vožnje ProPilot, a ambasadori tog sustava su novi Qashqai i električni Leaf

Na prezentaciji Nissanovih modela opremljenih sustavom autonomne vožnje ProPilot, u okolici Varaždina, isprobali smo protagoniste nove Nissanove autonomne tehnologije. 

Author: Auto start foto: Auto start

Novi Nissan Qashqai koji, sparen s mjenjačem CVT, nudi adaptivni tempomat koji održava razmak između vozila ispred te prema potrebi koči, a može i prepoznati traku na cesti. Na Nissanovu SUV-u ova tehnologija radi besprijekorno i dodatno doprinosi sigurnoj i bezbrižnoj vožnji.

Nissan prezentacija ProPilot sustava u Qashqaiju i Leafu | Author: Auto start foto: Auto start

Nissan Leaf u osmogodišnjemu tržišnom pohodu prodan je u 300.000 primjeraka, a upravo je sada pravo vrijeme za predstavljanje nove generacije. S kapacitetom baterije 40kW, maksimalni doseg je oko 270 kilometara jednim punjenjem.

Author: Auto start foto: Auto start

Takav Leaf do stotke ubrzava 7,9 sekundi, a uz broje tehnološke inovacije nudi sustave za pomoć vozaču ProPilot. Nova tehnologija ‘E-pedal’ predstavlja mogućnost vožnje korištenjem samo jedne papučice.

Nissan prezentacija ProPilot sustava u Qashqaiju i Leafu | Author: Auto start foto: Auto start

Tako se vozilo može ubrzavati, usporavati te potpuno zaustaviti, što je idealno za gradske gužve. Rekuperacijom se skladišti energija za maksimiziranje dosega, a nisko težište i tišina u kabini veliki su plus za vožnje. 

Nissan prezentacija ProPilot sustava u Qashqaiju i Leafu | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.