Početna Auto 59 pregleda

Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u

Manuel Fangi F1
Vidi galeriju 1/7
Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u Dosad neviđena snimka iz Fangijeva kokpita F1 iz 1962. godine, u Full HD-u

Argentinac Juan Manuel Fangio jedan je od najboljih vozača svih vremena, a titulu svjetskoga prvaka u Formuli 1 osvajao je pet puta.

Uz pomoć digitalne tehnologije staru snimku iz kokpita legendarnoga vozača tehničari su pretvorili u realni HD video. Snimka je napravljena filmskom kamerom 1962. godine, na treningu GP Monaca, a pokazuje nam kako su i prije 55 godina bolidi itekako jurili.

Manuel Fangi F1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Monte Carlo je i tada bio meka najboljim vozačima svijeta, koji su na gradskim ulicama pred brojnom publikom pokazivali svoje majstorije, a i riskirali život. I u tome razdoblju bolidi su bili itekako brzi, ali ne i sigurni, a ginulo se često bez "zrna baruta".  

Manuel Fangi F1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Snimka pokazuje kako se nekada jurilo, a svako izlijetanje ili udarac u zid završavali su često kobnim posljedicama. Tada su vozači gotovo sve vrijeme gledali smrti u oči. 

Manuel Fangi F1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.