Početna Auto 4002 pregleda

EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa

1
Vidi galeriju 1/12
EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa EKSKLUZIVNO: Nova, čevrta i revolucionarna Mercedes A-klasa

"Ovom četvrtom generacijom A-klase redefiniramo moderni luksuz u kompaktnoj klasi. Kako bismo to učinili, odabrali smo kombinaciju beskompromisnoga dinamičnog dizajna i intuitivnog operativnoga koncepta, ” kaže Britta Seeger, članica Upravnog odbora kompanije Daimler AG

Nova Mercedes-Benz A-klasa mladenačka je i dinamična kao nikada prije, ali i "odrasla" i udobna. U potpunosti ponovo definira moderni luksuz u kompaktnoj klasi te stvara revoluciju unutrašnjega dizajna.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Što se tiče tehnologije, nova A-klasa ne samo zauzima prvo mjesto zahvaljujući MBUX – Mercedes-Benz User Experience nego također nudi niz funkcija koje su prije bile rezervirane za luksuznu klasu. U određenim uvjetima vožnje prvi put može voziti poluautonomno, a na zahtjev su dostupna prednja svjetla Multibeam LED. Svi modeli nove A-klase pokretani su novim i učinkovitim dizelskim i benzinskim motorima te je iskoristivost ovoga modela, iako je Mercedes-Benz zadržao sportski izgled, povećana. Nova A-klasa će se moći naručiti od ožujka, a u salonima će se naći u proljeće.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Čisti dizajn koji ističe površine nove A-klase sljedeći je korak Mercedes-Benzove dizajnerske filozofije "senzualne čistoće". Na temelju kompaktnoga dvodijelnog dizajna, optimirane dimenzije i proporcije dovele su do nove interpretacije dizajna Mercedes-Benzove A-klase.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Vanjština nove A-klase odiše sportskim značajkama, dinamikom i emocijama. Progresivni dizajn prednjega kraja s niskim poklopcem motora, vodoravnim LED svjetlima s kromiranim elementima te dnevnim pozicijskim svjetlima u obliku baklje osigurava emocionalno privlačni izgled. Istaknuta prednja maska s Mercedesovom zvijezdom, čija silueta se otvara prema dnu, što je nasljedstvo prethodnika, uključuje klinove u obliku dijamanta i središnju srebrnu prečku koja ističe sportsku notu ovoga modela.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Vozilo je vizualno produženo dužim međuosovinskim razmakom i karakterističnom bočnom linijom. Poklopac motora se više spušta u odnosu na prethodni model, čime se naglašava dinamični prednji kraj. Veći lukovi kotača, za kotače s dimenzijama od 16 do 19 inča, ističu sportski "karakter" A-klase te zbog njih niže leži na cesti. Vozilo straga ima širi izgled zahvaljujući više istaknutim bokovima kabine, što također više ističe ramena i šire razmaknute reflektore modularnoga dvodijelnog stražnjeg branika. Tanka dvodijelna stražnja svjetla osiguravaju emocionalno privlačan izgled.

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Unutrašnjost nove A-klase potpuno je redefinirana njezinim modernim i avangardnim izgledom. Mercedes-Benz ima sasvim novi pristup, pokrećući revoluciju u kompaktnoj klasi s potpuno novim osjećajem prostranosti unutrašnjosti. Nova A-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji s kooperativnom podrškom vozaču, što daje najvišu razinu aktivne sigurnosti u segmentu s funkcijama koje su preuzete iz S-klase. A-klasa prvi put, u određenim uvjetima, može voziti poluautonomno. Kako bi to učinila, detaljno prati situaciju u prometu: poboljšani radarski sustavi i sustavi kamera omogućuju joj da "vidi" do 500 m prema naprijed. 

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

U trenutku početka prodaje A-klase, ili ubrzo nakon toga, u ponudi će biti sljedeće tri izvedbe motora:

A 200 (163 KS, 250 Nm; s mjenjčem 7G-DCT s dvije spojke ili šeststupanjskim ručnim mjenjačem)

A 250 s mjenjačem 7G-DCT s dvije spojke (224 KS, 350 Nm)

A 180 d s mjenjačem 7G-DCT s dvije spojke (116 KS, 260 Nm)

1 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.