Početna Auto 88 pregleda

Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn

Renault Megane
Vidi galeriju 1/9
Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn Francuzi ponudili konkurenta Golfu za samo 119.900 kn

Pogledajte ekskluzivne slike i video materijal s lokacija na putu od Zagreba preko Buzeta i Vrsara do Rovinja... Premijerno vozimo novi Renault Megane

I dok Mercedesovi gosti oprobavaju E-Klasu na krajnjem jugu Hrvatske na Sjevernom Jadranu to čine Renaultovi uzvanici s posve novim Meganeom. Početak ponude je 1.2 litarski benzinac, a dostupna su i tri 1.5 litarska dCi turbo dizelaša od 90, 110 i 130 konja od kojih najslabiji stoji129.900 kn, a u ponudi je i 205 konja snažan turbobenzinac GT koji stoji 216.900 kn.

Renault Megane | Author: Auto start foto: Auto start

Nakon Frankfurta i jednog od najvećih automobilskih salona Renault Magane prve je kilometre odvozio krajem prošle godine u Portugalu, a upravo danas rola prve kilometre i u Hrvatskoj. Gotovo dvadesetak francuskih kompakata odvozilo je turu od Zagreba, preko Buzeta i Vrsara do krajnje destinacije, do Rovinja.

I dok Mercedes ima svoju mega feštu na krajnjem jugu Hrvatske, dok u ovim trenucima u Hotelu President na Babinom kuku u Dubrovniku gosti iz cijelog svijeta imaju prigodu oprobati Mercedes E-Klase, na sasvim drugom dijelu Jadrana Renault je organizirao promociju svog kompakta u Istri. Dubrovnik će ugostiti 15.000 Mercedesovih gostiju, a gotovo 1000 Renaultovih bit će u Rovinju.

Renault Megane | Author: Auto start foto: Auto start

Hrvatska je postala poželjna destinacija za velike automobilske kuće i to danas nije više nikakvo čudo. Impresivna je ne samo prezenatacija četvrte generacije Maganea u Hrvatskoj, već i on sam. Tijekom dana prevalili smo 400 kilometara i to za upravljačem Megana kojeg pogoni 1.5 litarski dCi dizelski agregat od 110 konja. Potentno, brzo, elastično, štedljivo, mirno... Sve su to njegovi atributi koji su tu puno izraženiji nego kod 200 kilograma težeg Kadjara ili Nissan Qashqaija. Upravo u težini, platformi i ovjesu leže pravi razlozi zašto je 110 konja sasvim dostano za dizelski turbak u kompaktu.

Renault Megane | Author: Auto start foto: Auto start

Najjeftiniji Megane bit će onaj s 1.2 litarskim Tce agregatom od 100 konja. Stajat će s najjednostavnijim paketom opreme Life 119.900 kuna. Iz istog trocilindarskog downsizing agregata ispucava i 30 konja više, a opremite li ga s najskupljim Intens paketom orema satajati će vas 147.900 kuna.

Osim 17 colnih alu kotača s njime dolazi i poznati Renaultov infotainment sustav, brojna elektronska sigurnosna pomagala, poput distace controla, prepoznavanja gaženja pune crte na cesti, prometnih znakova.

Renault Megane | Author: Auto start foto: Auto start

Nažalost, još uvijek nam nije dospjela u ruke slabija inačica istog 1.5 litarskog dCi-ja od 90 konja. Tko zna je li i ona prava mjera, no zato je prava mjera njegova cijena. S baznim paketom opreme Life stoji 129.900 kuna. Već je slabiji dizelaš odlična opcija, a što tek reći za 130 konja snažniji model koji grabi još dojmljivije i efikasnije.

S opremom Intens Energy stoji 163.900, ili gotovo 25.000 kuna više nego 110 konja snažni dCi koji ima srednju razinu opreme Zen Energy.

Renault Megane | Author: Auto start foto: Auto start

Osim tri navedena dizelaša, na raspolaganju su i dva četverocilindrična benzinca od samo 1,2 litre, ali s turbo punjačem. Najjeftiniji, onaj od 100 konja i s najjednostavnijom opremom Life stoji 119.900 kn. Upravo su cijene te koje u velikoj mjeri određuju start, ali i budućnost ovog auta, a one su i više nego konkurentne.

Novi Mégane niži je za 25 mm, a tragovi kotača širi su mu za 47 mm sprijeda i 39 mm straga u odnosu na Mégane 3, tako da vrlo dobro leži na cesti. Njegove proporcije tvore sportsku siluetu s duljim međuosovinskim razmakom (+28 mm) te kraćim stražnjim prevjesom. „Precizne i napete linije usmjerene prema naprijed protežu se bočnim površinama. Zajedno s isklesanim bokovima, te linije novom Méganeu daju dinamičnost i karakter”, navodi Franck Le Gall, dizajner vanjskog izgleda.

Renault Megane | Author: Auto start foto: Auto start

Dvadeset godina nakon lansiranja Renault Méganea, prodanog u više od 6,5 milijuna primjeraka diljem svijeta, Renault obnavlja srce svoje palete i otkriva novi Mégane, četvrti pod tim imenom. 
U segmentu u kojem vlada snažna konkurencija novi Mégane ističe se dinamičnim linijama i snažnim svjetlosnim potpisom sprijeda i straga.

Paletu novog Méganea predvodi izvedba GT, dostupna od lansiranja, koja svoj dizajn crpi iz nasljeđa Renault Sporta. Cijena GT-a koji raspolaže turbo benzincem od 205 konja je 216.900 kuna!
Za kojih pola sata u središtu Rovinja započeti će i press konferencija.

Više o svemu u sljedećim osvrtima te u Auto startu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.