Početna Auto 80 pregleda

Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe

Novi MINI Cabrio
Vidi galeriju 1/20
Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe Garantirani užitak vožnje bez krova za četiri osobe

MINI Cabrio je prvi i još uvijek jedini premium kabriolet u segmentu malih automobila. Ovaj kabriolet je suvremena interpretacija klasičnih obilježja dizajna MINI vozila

Novo izdanje MINI kabrioleta, prvog i još uvijek jedinog premium kabrioleta u segmentu malih automobila, donosi prepoznatljiv dizajn eksterijera, te odlično izbalansirane zahtjeve vrhunske elegancije i sportskog štiha. Ovaj kabriolet je suvremena interpretacija klasičnih obilježja dizajna MINI vozila. Tu su prisutna okrugla prednja svjetla i stražnja svjetla s kromiranim obodom, šesterokutna maska hladnjaka, rubni dijelovi karoserije u crnom. Mini Cabrio dostupan je u velikom izboru atraktivnih boja karoserije, a od sada je dostupna i Caribbean Aqua metalik koja je prvi put predstavljena.
 

Novi MINI Cabrio | Author: MINI foto: MINI


Meki platneni krov izrađen je visokokvalitetnim materijalima sa potpuno automatiziranim mehanizmom otvaranja i zatvaranja kao i funkcijom kliznog krova. Ugrađen je novi način rada, potpuno električan te stoga po prvi put vrlo tih. Dostupan je i kao MINI Yours platneni krov s jedinstvenim tkanim uzorkom Union Jack-a (zastava Ujedinjenog Kraljevstva).Otvaranje i zatvaranje platnenog krova i bočnih prozora izvodi se za 18 sekundi, a moguće je i u vožnji pri brzinama do 30 km/h. Kako se radi o mekanom krovu vodila se briga i oko sigurnosti, pa je tako ugrađena neprimjetna integrirana zaštita od prevrtanja koja se automatski aktivira kad je to potrebno.

Novi MINI Cabrio | Author: MINI foto: MINI

U usporedbi s prethodnim modelom novi MINI Cabrio ima veće dimenzije. Dulji je 98 mm, 44 mm širi te 1 mm viši. Ima duži međuosovinski razmak (+28 millimetara) te veći trag kotača (+42 millimetra sprijeda, +34millimetra straga). Premda se vodilo računa o sportskom izgledu, optimizirana je udobnost po pitanju prostranosti na sva četiri sjedala. Tako su nova prednja sjedala s većim hodom za podešavanje, napravljen je udobniji ulaz te su duže površine sjedišta za putnike na stražnjim sjedalima. Prostor za prtljagu povećan je za 25% odnosno 215 litara sa zatvorenim krovom te 160 litara s podignutim krovom. U osnovnu opremu uključen je i podjeljeni naslon stražnjih sjedala sa zasebnim preklapanjem, dok proširenu mogućnost za dodatni utovar pruža funkcija Easy Load.

Novi MINI Cabrio | Author: MINI foto: MINI

Novi MINI Cabrio dolazi na tržište s pet motora, a svakako treba istaknuti novu generaciju motora s MINI TwinPower Turbo tehnologijom - 3-cilindrični benzinski motori snage 102 KS kod MINI One Cabria te 136 KS kod MINI Cooper kabrioleta. Veći i snažniji 4-cilindrični benzinski motor od 192 KS nalazi se u MINI Cooper S kabrioletu. Dizelska ponuda motora starta 3-cilindričnim dizelskim motorom najveće snage 116 KS (MINI Cooper D Cabrio), a nastavlaj se 4-cilindričnim dizelskim motorom sa 170 KS (MINI Cooper SD Cabrio). No, tu nije kraj ponude...

Novi MINI Cabrio | Author: MINI foto: MINI

Na raspolaganju je i tvornički nabrjani model MINI John Cooper Works Cabrio. Najsnažniji motor u MINI ponudi sa četiri cilindra i obujma 2,0 litre ima 231 KS i 320 Nm. To je dovoljno za ubrzanje s mjesta do stotke u 6,6 sekundi (6,5 sekundi s automatskim Steptronic mjenjačem). Kombinirana potrošnja goriva je 6,5 l/100km (5,9 l/100km), a emisija ugljičnog dioksida 152 g/km (138 g/km).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.