Početna Auto 1297 pregleda

Hyundai redizajnirao popularni Tucson: Ovo su svi detalji

FOTO: Hyundai

Redizajn je vrlo detaljan i opsežan, posebice u unutrašnjosti koja je potpuno nova

Kada je Hyundai Tucson stigao na tržište prije nešto više od tri godine izazvao je izuzetno  veliko zanimanje javnosti zbog svojeg ekstravagantnog dizajna. Unatoč neobičnom izgledu Tucson je postao pravi hit, a do danas je diljem svijeta proizvedeno i prodano oko 750.000 primjeraka.

U studenom prošle godine Hyundai je redizajnirao korejsku verziju ovog modela, a sada je došao red i na onu koja se prodaje na Europskom tržištu. Redizajn je vrlo detaljan i opsežan, posebice u unutrašnjosti. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Izvana osvježeni Hyundai SUV možete prepoznati promijenjenom prednjem dijelu na kojem dominiraju brojni odvojeni svjetlosni elementi koji su sada još veći i izraženiji nego kod prethodnika. Slično su sada koncipirana i glavna svjetla pa Tucson izgleda kao da ih nema već da su svi svjetlosni elementi sprijeda relativno male LED-ice. Tu je i modificirana maska te robusniji odbojnik. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Kao što i priliči faceliftingu, tu su novi aluminijski naplatci i četiri nove boje pod nazivom Cypress Green Mineral Effect, Ecotronic Gray Mineral Effect, Ultimate Red Metallic i Sailing Blue Mineral Effect. Svatko tko se odluči za sportsku N Line varijantu opreme dobiva agresivnije dizajnirani prednji dio s drugačijom maskom hladnjaka i odbojnikom, posebne naplatke i mnoge druge detalje. Straga su promjene mnogo diskretnije i svode se na detalje. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

U unutrašnjosti su napravljene najveće promjene te predizajnirani Tucson ovdje izgleda kao potpuno novi model. Dobio je kokpit koji nalikuje na onaj kakav se koristi u novim Ioniq modelima, s dva naizgled spojena zaslona i manjim volanom, no i svi ostali dijelovi prednjih armatura su potpuno promijenjeni pa ovdje sada nema nikakve sličnosti s prethodnim modelom. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Osim novog 12,3-inčnog dvostrukog zaslona, ​​obnovljeni Tucson također dobiva novi head-up zaslon. Također sada ima  USB-C priključke, može obavljati bežična ažuriranja i spreman je za implementaciju "značajki na zahtjev", odnosno naknadnog aktiviranja određenih funkcija infotainmenta i automobila privremeno ili stalno uz jednokratno plaćanje ili možda pretplatu.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Novost je i Digital Key 2.0, koji će biti uveden kasnije ove godine. Digitalna tehnologija pretvara pametni telefon u ključ vozila, koji se zatim može koristiti za zaključavanje, otključavanje i pokretanje Tucsona. Mobitel pritom čitavo vrijeme može biti u džepu vlasnika. 

Novosti među sustavima za pomoć u vožnji su asistent za bočni vjetar i radarski alarm za putnike koji sprječava da djeca ili kućni ljubimci ostanu zaboravljeni u automobilu. Tu su i nova Matrix LED svjetla.

Author: Hyundai foto: Hyundai
Ponuda pogona je ostala izdašna kao i do sada. Tucson se još uvijek može dobiti kao benzinac (sa i bez 48-voltnog blagog hibridnog sustava), dizelaš, hibrid ili plug-in hibrid. Osnova je ostao 1,6-litreni turbobenzinac sa 150 i 180 KS. Što se dizelskog pogona tiče u ponudi je 1.6 CRDi 48-voltni blagi hibrid sa 136 KS, a Hyundai u svojem priopćenju ne spominje dosadašnji diesel od 115 KS, pa je moguće da njega više neće biti.

Author: Hyundai foto: Hyundai

 Hibrid ima snagu sustava od 230 KS, a plug-in hibrid ima 265 KS. Kasnije tijekom ove godine na tržište bi trebala stići i nova plug-in hibridna varijanta s prednjim pogonom. Do sada je plug-in Tucson bio dostupan samo  s pogonom na sva četiri kotača. Pogon na sva četiri kotača također će biti dostupan za motore s unutarnjim izgaranjem i klasični hibrid.

Redizajnirani Tucson doći će u salone "u kasno proljeće", što vjerojatno znači za dva do tri mjeseca. Cijene još nisu objavljene. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.