Početna Auto 266 pregleda

Vozilo koje je rođeno za ekstremni off-road teren

MERCEDES-BENZ G500
Vidi galeriju 1/5
Vozilo koje je rođeno za ekstremni off-road teren Vozilo koje je rođeno za ekstremni off-road teren Vozilo koje je rođeno za ekstremni off-road teren Vozilo koje je rođeno za ekstremni off-road teren Vozilo koje je rođeno za ekstremni off-road teren

Mercedes-Benz G500 4×4 Squared pokreće 4,0 V8 twin turbo motor sa 422 KS, a prohodnost po ekstremnom terenu omogućava mu udaljenost karoserije od tla koje iznosi 46 cm

Kada zatreba vozilo za vožnju po teškim i ektremnim terenima, potrebno vam je pravo off-road vozilo, odnosno terenac. Sasvim sigurno ne biste na teškom terenu daleko od urbanih sredina i normalnih staza poželjeli se voziti nekim od 'šminkerskih' terenaca koji se najbolje snalaze na gradskom asfaltu. Jedan od onih koji imaju sve potrebno za ekstremne terene u svakom slučaju je Mercedes-Benz G500 4×4 Squared. To je prava zvijer koja je sposobna pružiti nevjerojatno iskustvo vožnje po ekstremnom off-road terenu.

MERCEDES-BENZ G500 | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Mercedes G 500 4x4 Square ima novorazvijenu varijabilnu šasiju prema potrebama ekstremnog off-roada, dovoljno elastična da se predviđeno savija i elastično deformira, a da zadrži svoj integritet i čvrstoću. Pri tom ima stalan pogon na sva četiri kotača. Mercedes G500 4x4 Square pokreće 4,0 V8 twin turbo motor s najvećom snagom 422 KS. Sva superiorna tehnika za off-road ne bi došla do potpunog izražaja da konstruktori nisu znatno povisili karoseriju od tla, koja je čak 46 cm. To je dva puta više od serijskog modela G500.

MERCEDES-BENZ G500 | Author: MERCEDES foto: MERCEDES

Može savladati prepreke od 54 stupnja i to velikom brzinom. Dolazi s dvodijelnim naplatcima kako bi lakše izdržali teške uvjete, a na svakom kotaču su po dvije opruge i dva amortizera relativno dugog hoda. Njihov rad se može podešavati elektronski, ovisno vozi li se po gradu ili teškom off-road terenu. U unutrašnjosti to je ipak ostao klasičan Mercedes. Koža i komfor dostojan ove marke. Dopada li vam se ovaj off-roader?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.