Početna Auto 1551 pregleda

Lamborghini uskoro pod direktivom Porschea?

FOTO: Arhiva Auto start

Lamborghini je već neko vrijeme u vlasništvu Grupacijer VW, a pod Audijevom kontrolom. No prema najnovijim informacijama doći će do promjena unutar koncerna, pa bi se taj odnos mogao promijeniti. Tako bi Lamborghini trebao doći pod Porscheovu kontrolu, koji je također dio te grupacije

Author: Porsche foto: Porsche

Ova promjena službeno bi se trebala desiti 1. siječnja, jer Grupacija želi da sportski modeli ubuduće koriste Porscheovu platformu. Osim toga, Porsche će biti zadužen za sportski dio programa cijele grupacije. Tako će utjecaj Porschea na Lamborghini od 1. siječnja postati značajniji. Još nije poznato hoće li se taj utjecaj primijetiti već na nasljednicima Huracana i Aventadora, s obzirom na to što je njihov razvoj počeo već prije.

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Nasljednik Aventadora na tržištu bi se trebao pojaviti 2020. godine ili čak kasnije, ali u svakom slučaju razvoj je već u poodmakloj fazi, pa su šanse za veći Porscheov utjecaj relativno male. Huracanov nasljednik pak očekuje se tri do četiri godine kasnije, pa je vjerojatnost za značajniji Porscheov utjecaj mnogo veća. Naime, Lamborghini je već započeo razvoj nasljednika svog ulaznog modela koji bi bio baziran na istoj platformi kao i nasljednik Aventadora, ali navodno još nije kasno da se to promijeni.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Između ostaloga, Porsche, Lamborghini i Audi mogli bi razviti novu aluminijsku modularnu platformu, koju bi koristili gotovo svi sportski modeli iz Grupacije VW, pa tako i nasljednik Huracana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.