Početna Auto 483 pregleda

Lexus LM: Čudnovati monovolumen sa zaslonom veličine TV-a

FOTO: Lexus

PREMIJERA U vrijeme kad su monovolumeni skoro potpuno izumrli, Lexus ne odustaje. No bira malo drugačiji, ekstravagantni i luksuzni pristup

Novi Lexus LM je bez sumnje jedan od najčudnijih ali i najupečatljivijih modela koji su predstavljeni na ovogodišnjem auto salonu u Šangaju koji je otvoren jučer. Nova generacija ludog i luksuznog monovolumena se, za razliku od prethodnika, neće prodavati samo u Kini već ju Lexus planira ponuditi globalno, u 60 država svijeta što uključuje i većinu Europe.

Author: Lexus foto: Lexus

U vrijeme kad su monovolumeni skoro potpuno izumrli, Lexus ne odustaje. No bira malo drugačiji, ekstravagantni i luksuzni pristup. Auto s valjda najvećom maskom na svijetu (sorry BMW ali i vas su nadmašili) impozantna je pojava. Riječ je o ogromnom vozilu koje je dugačko 513 cm i visoko čak dva metra. Međuosovinski razmak je okruglih tri metra. LM je veći od većine kombija, no Lexus ga ubraja među monovolumene. 

Author: Lexus foto: Lexus

LM u pravilu ima tri reda sjedala za šest ili sedam osoba, no tu je i superluksuzna i jedinstvena varijanta sa samo četiri sjedala koja je zaista kraljevska. U njoj nam Lexus nudi zaslon koji je velik poput tipičnog kućnog LCD televizora. Zaslon je smješten iza prednjih sjedala, ima dijagonalu od 48 inča i namijenjen je za putnike na stražnjim sjedalima. Prema Lexusu, ne bi se trebao koristiti samo za zabavu, već i za online sastanke.

Author: Lexus foto: Lexus

U istom prostoru nalaze se hladnjak, brojni pretinci, rasklopivi stolić, a tu je i ambijentalno svjetlo u 64 boje. Još jedna prilično neobična značajka je infracrveni senzor koji je Lexus postavio na vrh staklene pregrade, u sredini. Senzor mjeri temperaturu lica, prsa i nogu putnika i u skladu s tim optimalno podešava rad klima uređaja. 

Author: Lexus foto: Lexus

Lexus je nije otkrio sve detalje oko pogona. Najavili su samo da će LM biti dostupan s 2,4-litrenim turbo hibridom i 2,5-litrenim hibridom, a po fotografijama je jasno da jednu varijantu nazivaju 500h, što znači i jako mnogo konjskih snaga. Lexus se pohvalio i time da LM ima adaptivni ovjes, no više detalja nisu otkrili. Ne zna se kada će početi prodaja, ni koliko će LM koštati. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.