Početna Auto 16 pregleda

Lister Thunder: Nabrijani Jaguar do stotke juri 3,2 sekunde

Jaguar Lister Thunder
Vidi galeriju 1/4
Lister Thunder: Nabrijani Jaguar do stotke juri 3,2 sekunde Lister Thunder: Nabrijani Jaguar do stotke juri 3,2 sekunde Lister Thunder: Nabrijani Jaguar do stotke juri 3,2 sekunde Lister Thunder: Nabrijani Jaguar do stotke juri 3,2 sekunde

Značajna automobilska povijest veže se uz ime Lister, a sada se on, nakon više od 20 godina, vraća u igru s jasnim ciljem: postati službena tuning kompanija za one kojima "običan" Jaguar ne pruža dovoljno.

Automobil Lister Thunder baziran je na Jaguarovu F-Type-u, a pokreće ga 5,0-litreni motor V8 sa 675 "konja". Do stotke juri 3,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu 335 km/h. Proizvest će se svega 99 primjeraka, a cijena će se kretati oko 160.000 eura. Cilj britanske kompanije je postati službena tuning kuća, a "nabrijavali" bi Jaguarove sportske automobile.  

Jaguar Lister Thunder | Author: aol.co.uk foto: aol.co.uk

Mnogo ljudi nikada nije čulo za ovu tvornicu sportskih automobila, koja je u svoje vrijeme stvarala trkaće velikane poput Lister-Bristola iz 1955. Zadnji zapaženiji model bio je Lister Storm s početka 90-ih godina prošloga stoljeća. Do danas su se bavili isključivo proizvodnjom automobila za utrke "Le Mans Prototype".

Jaguar Lister Thunder | Author: AutoRAI.nl foto: AutoRAI.nl

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.