Početna Auto 1212 pregleda

Dvoboj: Može li Audi RS3 parirati većemu RS4?

RS3 vs RS4
Vidi galeriju 1/3
Može li Audi RS3 parirati većemu RS4? Može li Audi RS3 parirati većemu RS4? Može li Audi RS3 parirati većemu RS4?

U testu ubrzanja i kočenja jednostavno se mogu prikazati performanse automobila namijenjenih za svakodnevnu uporabu, a kako su se u tome snašla dva Audija...

Sportski orijentirani modeli RS pružaju istinski adrenalinski doživljaj, a to što su u stvarnosti i brži nego na papiru svakome ljubitelju brže vožnje mami osmijeh na lice. No kada biste morali birati između slabijega i snažnijega modela RS3 odnosno RS4 zasigurno bi vas zanimalo koji automobil pruža bolje performanse u omjeru cijene i onoga što vama treba. U tom slučaju ovakav bi vam test odagnao sumnje i olakšao bi vam kupnju.

Honda vs Renault vs Hyundai TROBOJ VIDEO: Honda Civic Type R protiv Hyundaija i30 N i Meganea RS

RS3 vs RS4 | Author: Youtube foto: Youtube

Moramo spomenuti kako, iako je riječ o nemalih 50 KS razlike (RS3 - 400 KS, RS4 - 450 KS), u utrci ubrzanja snažnijemu je Audiju donijelo neznatnu prednost, a što se kočnog sustava tiče - i tu su, logično, podjednaki sa samo nekoliko centimetara prednosti za sedan. A to opet valja pripisati i malo manjoj masi vozila. Zaključak bi bio da s modelom RS4 Avant 'idu' nešto bolje performanse i više komfora u unutrašnjosti, odnosno pogodniji je za obitelj, ali i sve to treba osjetno više platiti. A neznatno sporiji RS3 s 50 KS manje još je jednom dokazao koliko je dobar sportaš, a s manjom cijenom zasigurno će biti izbor mlađih naraštaja bez obiteljskih obaveza.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.