Početna Auto 1699 pregleda

VIDEO: Stari Audi S2 s nevjerojatnih 1350 'konja'

U ovu jurilicu iz Ingolsatdta početkom devedesetih godina prošlog stoljeća ugrađivao se turbobenzinski motor s pet cilindara, ali trenutačnome vlasniku to nikako nije bilo dovoljno

Ovaj nevjerojatno brz Audi ostao je vjeran motoru s pet cilindara, no uz velike preinake. Kao prvo, preuzet je motor iz aktualnoga RS3, a stručnjaci iz njemačkoga Hamon Motorsa odlučili su dodatno preurediti već standardno potentni motor. Iz njega su uspjeli 'izvući' čak 1350 KS, a maksimalnih 328 km/h postiže za nevjerojatnih 14,8 sekundi.

Author: YouTube foto: YouTube

Vrlo bitnu ulogu za prijenos snage igra i čuveni Quattro, pogon na sve kotače, a ugrađen je i veći intercooler. Monstruoznu snagu koju ovaj motor proizvodi gotovo je nemoguće kontrolirati, a tome u prilog ide i to što od 200 do 250 kilometara na sat stiže za nevjerojatnih 1,6 sekundi. Na kraju, izlazna brzina prilikom ubrzanja na 1/2 milje iznosila je 318,58 km/h, a kako zvuči i ide po 'pisti', pogledajte u videouratku.

Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.