Početna Auto 1035 pregleda

Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju

Nissan GT-R50 by Italdesign
Vidi galeriju 1/14
Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju Nissan potvrdio: Milijun eura vrijedan GT-R50 kreće u proizvodnju

Ovaj ultimativni GT-R će, u čast pola stoljeća postojanja toga modela, Nissan proizvesti u 50 primjeraka. Iako je gotovo identičan konceptnome modelu, konačni proizvod imat će 720 KS i stajat će paprenih milijun eura

Vanjski izgled ovoga GT-R-a ostao je nepromijenjen u odnosu na prototip predstavljen u srpnju na Festivalu brzine u Goodwoodu. Prototip GT-R 50 pojavio se i u Spa-Francorchampsu u Belgiji, na okupljanju Rolex Monterey Motorsports Reunion u SAD-u i na događanju Nissan Crossing u okrugu Ginza u Tokiju. Od 7. prosinca je izložen u Nissanovoj galeriji u Yokohami.

Nissan GT-R50 by Italdesign | Author: nissan foto: nissan

Nissan je ovaj model, nadahnut modelom GT-R Nismo, razvio u suradnji s torinskim studijem Italdesign povodom skorog obilježavanja pedesete obljetnice Nissanovih sportskih automobila s oznakom GT-R (i tridesete obljetnice postojanja dizajnerskog studija Italdesign).

Nissan GT-R50 by Italdesign | Author: nissan foto: nissan

Kupci će za svoje primjerke modela GT-R50 moći odabrati vlastitu kombinaciju boja pa i boje unutrašnjosti te razne pakete dodatne opreme.

Nissan GT-R50 by Italdesign | Author: nissan foto: nissan

Svi koji žele posjedovati GT-R50 za početak mogu posjetiti službenu stranicu i dogovoriti proizvodnju vlastitoga primjerka. Prve isporuke počinju 2019. Cijene za moćan GT-R50 by Italdesign sa 720 KS počinju na 990.000 eura. Mora se uračunati i porez i sva dodatna oprema koju kupac odabere.

Nissan GT-R50 by Italdesign | Author: nissan foto: nissan

Reakcije Nissanovih obožavatelja – i potencijalnih kupaca modela GT-R50 – nadmašile su sva naša očekivanja. Tih će pedeset automobila, kojima obilježavamo 50 godina modela GT-R i 50 godina postojanja studija Italdesign, još dugi niz godina služiti kao posveta Nissanovim revolucionarnim rješenjima i bogatom sportskom nasljeđu - rekao je Bob Laishley, globalni direktor programa sportskih automobila u Nissanu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.