Početna Auto 4470 pregleda

Vjerovali ili ne, novi BMW serije 3 veći je od stare serije 5 E39

Novi BMW Serije 3 prerasao je stariju Seriju 5 E39
FOTO: BMW

Dimenzije novih automobila svakim danom sve su veće pa tako mnogi modeli iz niže klase vrlo brzo prerastu modele iz više klase

Author: BMW foto: BMW

Sedma generacija BMW-ove Serije 3 osvojila je najveću popularnost na Paris Motor Showu. Riječ je o najprodavanijemu modelu u BMW-ovoj gami, koji se razvijao čak pet godina pa postao najnaprednija verzija 'trojke' dosad. 

PREMIJERA Napokon: U Parizu predstavljen novi BMW Serije 3

Nova Serija 3 dobila je i na širini i na duljini i prerasla ne tako staru verziju BMW-ove Serije 5 - E39. Ona se proizvodila od 1995. do 2003. godine te je, prema mnogima, bila pojam velike limuzine. Sljedeća generacija 'petice' (E60), koja je još veća od modela E39, samo je 13 cm duža od nove 'trojke'.

Novi BMW Serije 3 prerasao je stariju Seriju 5 E39 | Author: BMW foto: BMW

Noviji automobili 'nakrcani' su mnogim tehnologijama pa zato 'rastu' njihove dimenzije, ali i masa. Stoga postaje zanimljivo što je novi BMW duži od modela E39 i ima puno više moderne tehnologije, G20 je lakši od bilo koje verzije stare 'petice' E39, a pogotovo onih s motorom V8. 

Author: BMW foto: BMW

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.