Početna Auto 51 pregleda

Novi rekord: Tesla Model S prešao čak 1078 kilometara bez punjenja!

1
Vidi galeriju 1/3
Novi rekord: Tesla Model S prešao čak 1078 kilometara bez punjenja! Novi rekord: Tesla Model S prešao čak 1078 kilometara bez punjenja! Novi rekord: Tesla Model S prešao čak 1078 kilometara bez punjenja!

Teslin je automobil i dosada držao rekord u vožnji bez punjenja, koji je iznosio nešto više od 900 kilometara, no prošlog su petka članovi talijanskoga kluba vlasnika Tesle uspjeli prijeći čak 1078 kilometara bez punjenja baterija...

1 | Author: Tesla Owners Italia foto: Tesla Owners Italia

Tesla Model S i dosada je držao rekord u hypermilingu, odnosno što dužoj vožnji bez punjenja baterija. Vidjevši prošli rekord (900+ km), Elon Musk izjavio je kako je siguran da se Teslom može prijeći i tisuću kilometara. Talijanski Tesla Owners Italia u 29 je sati vožnji Teslom Model S P100D prevalio ukupno 1078 kilometara bez punjenja baterija.

1 | Author: Tesla Owners Italia foto: Tesla Owners Italia

Vozili su se po okolici grada Salerna na jugu Italije prosječnom brzinom svega 40 km/h i to bez uključene klimatizacije te uz pomoć Teslina autopilota. Za ovaj rekord utrošeno je ukupno 98,4 kWh struje iz baterija, što je ekvivalentno potrošnji svega 8 litara klasičnoga goriva. Ovim je rekordom Tesla Model S postala prvi električni auto serijske proizvodnje na svijetu koji je prešao više od tisuću kilometara jednim punjenjem.

1 | Author: charged.io foto: charged.io

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.