Početna Auto 5750 pregleda

Obitelj Stevea McQueena tuži Ferrari i traži milijune

Ferrari Steve McQueen
FOTO: Ferrari

Prošle je godine Ferrari slavio 70. godina od predstavljanja svoga prvog sportskog automobila. Tim je povodom predstavljeno 350 automobila, posebnih izdanja, koji su predstavljali bitne trenutke Ferrarija

Međutim 'Steve McQueen izdanje' Ferrarija nikad nije dobilo blagoslov njegove obitelji. Nasljednici Stevea McQueena podigli su tužbu protiv Ferrarija, nakon što su saznali da je izdanje 'Steve McQueen' bilo u Ferrarijevoj ponudi modela F12 Berlinetta, California T, te još tri modela.

Ferrari Steve McQueen | Author: Ferrari foto: Ferrari

Sin Stevea McQueena još je 2011. godine bio u posjetu Ferrarijevoj tvornici, gdje je razgovarao o mogućnosti posebnoga ‘McQueen izdanja’ Ferrarija. No pod uvjetom da on i njegova obitelj 'zadržavaju pravo na odobravanje i sudjelovanje u projektu'. Obitelj McQueen prošle je godine saznala za sporna posebna izdanja Ferrarija. U tužbi se navodi kako je Ferrari bez obavijesti ili ovlasti započeo marketing i prodaju posebnog izdanja Ferrarija, koju je nazvao 'McQueen', te da je prodavao svoje automobile predstavljanjem ličnosti Stevea McQueena.

Ferrari Steve McQueen | Author: Ferrari foto: Ferrari

Obitelj McQueen traži odštetu od dva milijuna dolara, za kršenje zaštitnog znaka, kao i kaznenu odštetu jer je Ferrari reklamirao automobile na svojoj internetskoj stranici, društvenim mrežama i u brošurama, pritom koristeći fotografiju Stevea McQueena. McQueenovi također navode kako su se žalili Ferrariju, koji je ubrzo promijenio ime posebnog izdanja iz 'McQueen' u 'The Actor', ali je i dalje promovirao automobile tako što ih je povezivao s poznatim glumcem.

Ferrari Steve McQueen | Author: Ferrari foto: Ferrari

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.