Početna Auto 247 pregleda

Obnovljen veliki Jaguarov SUV. Ima do 550 KS

FOTO: Jaguar

Više se ne nude vozila koja nisu R-Dynamic, čime se pojednostavljuje ponuda za kupce, a istodobno pružaju poboljšane specifikacije. Plug in hibridni sustav je poboljšan

Jaguar je objavio kako je njihov veliki SUV F-Pace sada je uvjerljiviji nego ikada prije, s bogatijim specifikacijama, pojednostavljenom linijom modela i većim dometom plug-in električnog hibrida P400e te poboljšanim sustavom za informiranje i zabavu.

Plug -in hibridni F-Pace, dobio je veći paket litij-ionskih baterija koji se sastoji od devet umjesto osam modula, što povećava kapacitet pohrane energije na 19,2 kWh. Time se povećava domet samo na električni pogon s dosadašnjih 53 km na 65 km, što je povećanje za više od 20 posto. Također, tim unaprjeđenjem smanjuju se emisije CO2 i potrošnja goriva, koji sada iznose 37 g/km odnosno do 1,6 litara/100 km prema WLTP-u.

Author: Jaguar foto: Jaguar

Izlazna kombinirana snaga pogonskog sklopa P400e od 404 KS i okretnog momenta od 640 Nm omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,3 sekunde. P400e već sada pokriva više od desetine globalne prodaje modela F-PACE, a u zemljama poput Nizozemske, gdje su elektrificirana vozila najpopularnija, očekuje se da će ovaj udio doseći čak 98 posto.  

Ponuda modela je pojednostavljena. Više se ne nude vozila koja nisu R-Dynamic, čime se pojednostavljuje ponuda za kupce, a istodobno pružaju poboljšane specifikacije.

Author: Jaguar foto: Jaguar

Philip Koehn, generalni direktor Jaguara, rekao je: „Dok napredujemo u stvaranju nove dimenzije Jaguara kao potpuno električnog luksuznog brenda do 2025. godine, njegujemo naše postojeće proizvode nudeći bogatije i poželjnije specifikacije. Prva oznaka s nazivom na kojoj je pokazana ta promjena bila je F-TYPE dok se približavamo 2023. godini i slavimo 75 godina Jaguarovih sportskih automobila. Sada prelazimo na F-PACE, SUV koji nudi nenadmašnu usklađenost vožnje, upravljanja, profinjenosti i luksuza. Povećanjem dometa plug-in električnog hibrida P400e za više od 20 posto, još je privlačnija kombinacija njegovih performansi, učinkovitosti i sposobnosti vožnje bez emisija, a to je nešto na što smo jako ponosni.”

Modeli R-Dynamic S, SE i HSE opremljeni su kotačima od 19, 20 odnosno 21 inča, koji se nude u izboru kao Diamond Turned ili s crnim završnim slojem, dok 400 SPORT sada ima 22-inčne kovane kotače – Style 1020 u Sjajno srebrnoj sa završnim slojem Diamond Turned i kontrastnim umetcima. Središnje kape sada su na svima crne i srebrne umjesto prijašnjih crvenih i srebrnih.

Author: Jaguar foto: Jaguar

Luksuzna, prostrana unutrašnjost sada sadrži više tehnologije nego prije. R-Dynamic S dobiva novi TFT digitalni vozačev zaslon i nudi konfiguraciju s dva okretna gumba i izborom medija ili navigacije na središnjoj ploči, dok je bežično punjenje uređaja standardno uz R-Dynamic SE. Svaki model u liniji F-PACE ima brzi, intuitivni sustav za informiranje i zabavu Pivi Pro.

Model F-PACE SVR je najsnažniji Jaguarov SUV . Pokreće ga 5-litreni V8 motor s kompresorom snage 550 KS. Automobil do 100  km/h ubrza za  četiri sekunde, a maksimalna brzina mu iznosi 286 km/h. 

Author: Jaguar foto: Jaguar

Osim plug-in hibrida i top motora u ponudi su i benzinski motori od 250 KS i 400 KS, te dizelski snage 163, 204 i 300 KS. Svi modeli imaju serijski pogon na sve kotače i automatski mjenjač s osam stupnjeva. Cijene za obnovljeni F-Pace se još ne znaju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.