Početna Auto 57 pregleda

Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica

Honda Civic Hatchback Prototype
Vidi galeriju 1/6
Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica Ovako će izgledati nova serijska verzija Civica

Pokazani Honda Civic Hatchback Prototype na autosalonu u Ženevi predstavlja uvid u novi model Civica koji će biti veći od dosadašnjeg

Na autosalonu u Ženevi Honda je pokazala Honda Civic Hatchback Prototype. Premda se radi o prototipu, po stupnju završne izrade i detaljima, svi su skloni tome kako je to u biti vrlo blizu onome kako će izgledati novi Civic koji bi se u serijskoj verziji trebao pojaviti tijekom 2017. godine.

Honda Civic Hatchback Prototype | Author: Honda foto: Honda

Zanimljiva je usporedba s aktualnim modelom, od kojeg je prototip dosta veći. Prototip je za tri centimetara širi, dva centimetra niži i čak 13 centimetara duži. Ima petora vrata te je dugačak preko 4,5 metara, a i međuosovinski razmak je znatno veći što je garancija za puno više prostora za putnike, osobito za one na stražnjoj klupi.

Honda Civic Hatchback Prototype | Author: Honda foto: Honda

Novi Civic trebala bi pokretati dva nova benzinska i jedan dizelski motor. Prvi put će jedna europska Honda dobiti novi mali 1,0 litarski i 1,5 litarski VTEC benzinski motor. Oba motora izrađena su po dobro znanom principu koji Honda koristi - Earth Dreams Technology.

Motori su konstruirani novi pristupom uz turbo punjače i korištenje poznatog VTEC sustav. Novi motori bit će snažniji, efikasniji, tiši, trošit će manje goriva i imati minimalnu emisiju štetnih plinova.

Honda Civic Hatchback Prototype | Author: Honda foto: Honda

Prema najavama dizelski 1,6 litarski i-DTEC motor bit će temeljito dorađen, dobit će novu glavu motora s većim usisom, efikasniji turbo punjač, te će imati efikasniju recirkulaciju ispušnih plinova. Nova Honda proizvodit će se u pogonu u Swindonu u koji je Honda uložila 270 milijuna eura za modernizaciju pogona za proizvodnju novog modela Civica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.