Početna Auto 5659 pregleda

Ovako se to nekada radilo: Golf 'dvojka' s dva motora i 644 'konja'

Golf ‘dvojka’ GTI Pikes Peak s dva motora i 644 ‘konja’
Vidi galeriju 1/6
Ovako se to nekada radilo: Golf dvojka s dva motora i 644 KS Ovako se to nekada radilo: Golf dvojka s dva motora i 644 KS Ovako se to nekada radilo: Golf dvojka s dva motora i 644 KS Ovako se to nekada radilo: Golf dvojka s dva motora i 644 KS Ovako se to nekada radilo: Golf dvojka s dva motora i 644 KS Ovako se to nekada radilo: Golf dvojka s dva motora i 644 KS

Dva turbomotora zajedno su razvijali 644 ‘konja’, a preko kompleksnoga prijenosa snaga se prenosila na sve kotače, što je omogućavalo ubrzanje do stotke za 3,4 sekunde

Golf ‘dvojka’ GTI Pikes Peak s dva motora i 644 ‘konja’ | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Ovih smo dana pisali o VW-ovu pohodu na legendarnu utrku Pikes Peak, gdje će se natjecati novim električnim bolidom I.D. R.

Zato je upravo sad idealna prilika da se prisjetimo Volkswagenova nastupa na toj utrci 1987. godine Golfom GTI, koji je za pogon koristio dva motora, što je u to vrijeme bilo poprilično bizarno i radikalno.

Golf ‘dvojka’ GTI Pikes Peak s dva motora i 644 ‘konja’ | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Upravo na vrijeme za povratak na legendarnu utrku, VW je završio restauraciju staroga relijaškog bolida. Ovaj Golf GTI pokreću dva uzdužno postavljena četverocilindrična motora 1,8 turbo, jedan smješten sprijeda, drugi straga. Zajedno proizvode 644 ‘konja’ koji se raspoređuju na sva četiri kotača, a do stotke se lansira za 3,4 sekunde.

Golf ‘dvojka’ GTI Pikes Peak s dva motora i 644 ‘konja’ | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Komplicirani sustav koncipiran je tako da svaki motor ima svoj prijenos, no vozač je sve imao pod kontrolom preko jedne spojke. Masa automobila je samo 1020 kilograma, zahvaljujući cjevastoj šasiji i stakloplastičnoj karoseriji.

Volkswagen predstavlja novi 2.0 TDI motor POBOLJŠANJE Volkswagen predstavio novi i štedljiviji motor 2.0 TDI

Bolid se u vožnji 'ponašao' vrlo dobro, a na pola planine ocjenjivalo se kako ima najbolje vrijeme.

Petstotinjak metara prije cilja došlo je do kvara. Ne na kompliciranome prijenosu, ne na jednom od dva nabrijana motora, već je popustila spojnica uljnoga crijeva prednjeg ovjesa. VW je nakon toga umirovio Golf s dva motora, a trideset godina kasnije odlučio je restaurirati i oživiti legendu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.