Početna Auto 1397 pregleda

Najbrža na Nürburgringu: Toyota Supra sa 730 'konja'

U originalnoj, tvorničkoj izvedbi imala je dva turbopunjača i automatski mjenjač, a sada ispod haube ima 3.0-litreni redni šesterocilindraš s jednim povećim turbopunjačem

Cijeli svijet je već upoznat s novom Toyotom Suprom, a prvi proizvedeni primjerak iz pete generacije japanskoga sportaša prodan je na aukciji za nevjerojatnih 13,7 milijuna kuna.

Author: YouTube foto: YouTube

Sada samo treba pričekati nekoliko mjeseci da na vidjelo počnu izlaziti prvi primjerci žestoko tunirane nove Supre, a dotad osvrnimo se na njezina prethodnika. Četvrta generacija Supre slovi za najbolji sportski automobil svih vremena, a ovaj konkretan primjerak uistinu je poseban.

Author: YouTube foto: YouTube

U originalnoj, tvorničkoj izvedbi imala je ova Supra dva turbopunjača i automatski mjenjač, a sada je ispod haube trolitreni redni šesterocilindraš s jednim povećim turbopunjačem. Originalna snaga tako je gotovo udvostručena i sada ova Supra raspolaže sa 730 'konja'. Sva snaga prenosi se samo na stražnje kotače i prilično je divlja.

Author: YouTube foto: YouTube

Jednom kad savladate ovu zvijer, ona može biti prilično brza. Ovo je najbrža Toyota Supra na Nürburgringu, a najbrži krug projurila je za 7 minuta i 28 sekundi. Možda nije najljepša Supra, ali je svakako najbrža.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.