Početna Auto 2190 pregleda

Ovo su najtraženiji superautomobili na Googleu, po državama

Ovo su najtraženiji superautomobili na Googleu, po državama
FOTO: Veygo

Audi R8 je najtraženiji u čak 95 od 169 istraživanih država, uključujući Sjedinjene Države, Australiju, Kinu, Japan i skoro cijelu Europu

Novi Audi R8 | Author: Audi foto: Audi

Britanska agencija Veygo istražila je koji su najtraženiji superautomobili na Googleu, po pojedinim zemljama. Istraživanje je izvršeno u suradnji s agencijom Ahrefs, koja prati internetske tražilice i analizira koje su najčešće ključne riječi korištene u pojedinim zemljama. Tako je otkriveno da je sveukupno najpoželjniji Audi R8, a od svih superautomobila samo se još četiri našla na listi. 

Bugatti Chiron | Author: Wikimedia foto: Wikimedia

Audijev superautomobil približno prati Bugatti Chiron, a slijede ga Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador i Lamborghini Veneno. Zanimljivo je što sve najtraženije marke pripadaju istoj grupaciji, odnosno Volkswagenu i što se na popisu nije našao nijedan Ferrari ili McLaren.

Ovo su najtraženiji superautomobili na Googleu, po državama | Author: Veygo foto: Veygo

Audi R8 je najtraženiji u čak 95 od 169 istraživanih država, uključujući Sjedinjene Države, Australiju, Kinu, Japan i skoro cijelu Europu. Bugatti Chiron prevladava Rusijom, Afrikom, Bliskim istokom i Indijom, a Lamborghini Aventador može se naći 'u tragovima' diljem Azije i Afrike. Također je zanimljivo što se na popisu našao i Lamborghini Veneno jer ihj je napravljeno samo 14. 

Ovo su najtraženiji superautomobili na Googleu, po državama | Author: Veygo foto: Veygo

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.