Početna Auto 76 pregleda

Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu

1
Vidi galeriju 1/12
Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu Polestar 1: Nova superzvijezda na automobilskom nebu

Sve najbolje iz svijeta automobila ugrađeno je u jedan auto, veličanstveni Polestar 1...

Polestar, dosad poznat kao Volvov sportski odjel, predstavio je svoj prvi samostalni auto nazvan Polestar 1. Dio je to strategije kompanije koja će odsad prodavati sportsko-luksuzne aute pod nazivom Polestar, a ekskluzivnost bi trebala jamčiti i ograničena proizvodnja do 500 primjeraka godišnje.

1 | Author: Polestar foto: Polestar

Pri auto u ponudi bit će model 1 koji je više-manje baziran na šasiji modela S90, no preinaka je toliko da se može smatrati i posve novim autom. Napravljen je na osnovi iskustva s utrka, a sve ključne komponente na Poelstaru 1 izradili su eksperti u svojemu području. poput amortizera Ohlins, kočnica Akebono i sl.

1 | Author: Polestar foto: Polestar

Dizajn auta je privlačan, ispod karoserije izrađene iz čelika i oplate iz kompozitnih materijala prava je riznica modernih tehnologija. Pokreće ga hibridni sklop s ukupno 600 KS1000 Nm okretnoga momenta. Sprijeda se nalazi 2,0-litreni benzinac s četiri cilindra i kompresorom, a straga dva elektromotora koje pokreću baterije s kapacitetom 34 kWh. Polestar 1 može voziti i samo na struju i to do 150 km.

1 | Author: Polestar foto: Polestar

Ovaj četverosjed je krcat modernim tehnologijama poput one da nema konvencionalni ključ nego se otključava putem, pametnoga telefona. Zasad nema više pojedinosti, no najavljen je početak prodaje u 2019. godini, Polestar je najavio još dva modela.

1 | Author: Polestar foto: Polestar

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.