Početna Auto 15 pregleda

Predstavljen BMW Serije 6 GT, nasljednik 'petice' Gran Turismo

6 GT
Vidi galeriju 1/5
Predstavljen BMW Serije 6 GT, nasljednik 'petice' Gran Turismo Predstavljen BMW Serije 6 GT, nasljednik 'petice' Gran Turismo Predstavljen BMW Serije 6 GT, nasljednik 'petice' Gran Turismo Predstavljen BMW Serije 6 GT, nasljednik 'petice' Gran Turismo Predstavljen BMW Serije 6 GT, nasljednik 'petice' Gran Turismo

Za sve ljubitelje Serije 5 u GT izdanju stiže nasljednik, s novim imenom i s obnovljenim karakteristikama. Predstavljamo Seriju 6 Gran Turismo...

Nasljednik Serije 5 GT dobio je novi izgled i novo ime - odsada će se zvati BMW Serije 6 Gran Turismo. Naime, bit će jedini model koji će biti ponuđen u Seriji 6, s obzirom na to da je BMW prekinuo proizvodnju Coupe i Gran Coupe aktualnih 'šestica'. Njih će zamijeniti nova Serija 8. Novi BMW Serije 6 GT krasi prepoznatljiv BMW-ov dizajn, a temeljen je na CLAR platformi koju dijeli s aktualnim Serijama 5 i 7.

6 GT | Author: BMW foto: BMW

Od prethodnika je 150 kilograma lakši, 87 milimetara duži, ali i 21 milimetar niži. Širina je ista, a zbog smanjenja visine automatski se postavlja pitanje prostora na stražnjoj klupi, no u BMW-u navode kako će promjena donijeti još više mjesta za putnike straga.

6 GT | Author: BMW foto: BMW

U prvoj ponudi motora dostupni su modeli 630i, 640i te 630d s redom 258, 240 i 265 KS pod 'haubom'. Glede kvalitete i luksuza navikli smo od BMW-a dobiti isključivo najvišu razinu, pa će tako i nova Serija 6 Gran Turismo biti opremljena najmodernijim sustavima i najfinijim materijalima. Također, kao izbor nudi se izvanredni Bowers & Wilkins audiosustav, kao i 19, 20 ili 21-inčni kotači. Od sigurnosnih sustava izdvajamo Steering and Lane Control Assistant poluautomatskog upravljanja te opcijski Integral Active Steering sustav upravljanja svim kotačima.

1 | Author: BMW foto: BMW

Serija 6 GT u prodaju kreće u studenome u Njemačkoj, a početna cijena za 630i model iznosit će 62.800 eura

6 GT | Author: BMW foto: BMW 6 GT | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.