Početna Auto 323 pregleda

Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari

1
Vidi galeriju 1/10
Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari

Očekuje se kako će, s manje od 90.000 prijeđenih kilometara, u savršenom stanju i s prepoznatljivom grafikom Scuderia Ferrari, ovaj jedinstveni autobus postići cijenu između 125 i 150 tisuća eura.

1 | Author: Bonhams foto: Bonhams

Sjećate li se vremena kada je Ferrari dominirao Formulom 1? Početkom 2000-ih "Scuderia" je imala odlične vozače i obožavatelje diljem svijeta. Stvari su se drastično promijenile u prošlih nekoliko godina, a neka bolja vremena postaju dijelom Ferrarijeve prošlosti.

1 | Author: Bonhams foto: Bonhams

Aukcijska kuća Bonhams 8. veljače u Parizu će održati aukciju na kojoj će ponuditi službeni timski autobus Iveco Ferrari, koji je talijanski F1 tim koristio u razdoblj od 2001. do 2005. godine. Koristili su ga, naravno - i sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher i njegov timski kolega Rubens Barrichello. Iveco je prenamijenjen iz standardnog autobusa u luksuzni "motor home", koji pokreće dizelski motor s 380 KS, ima automatski mjenjač ZF s osam stupnjeva prijenosa i zračni ovjes.

1 | Author: Bonhams foto: Bonhams

Na početku je imao dva odvojena apartmana s TV-om, satelitskim telefonom, internetom i masažnim stolom za tretmane nakon utrka. Drugi vlasnik autobusa napravio neke preinake interijera pa je vozilo u takvom stanju ostalo do danas.

1 | Author: Bonhams foto: Bonhams

Električne instalacije zamijenjene su boljim i kvalitetnijima, tu su kupaonica s keramičkim sanitarijama, neovisni sustav grijanja i klimatizacije, 220-voltni dizelski generator, kućni kino Bose i kao šećer na kraju bračni krevet Hastens Luxuria. Kako bi vlasnik uvijek i svugdje mogao dokazati da je njegov autobus djelić povijesti F1 momčadi "propetoga konjića", tu je i Ferrarijev certifikat autentičnosti, koji je potpisao ravnatelj tima Ferrari F1 Stefano Domenicali.

1 | Author: Bonhams foto: Bonhams

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.