Početna Auto 1192 pregleda

Rijedak Mercedes SLR 722 S prodat će se za 880 tisuća eura

Vidi galeriju 1/6
Rjedak Mercedes SLR 722 S Roadster McLaren prodat će se za 880 tisuća eura Rjedak Mercedes SLR 722 S Roadster McLaren prodat će se za 880 tisuća eura Rjedak Mercedes SLR 722 S Roadster McLaren prodat će se za 880 tisuća eura Rjedak Mercedes SLR 722 S Roadster McLaren prodat će se za 880 tisuća eura Rjedak Mercedes SLR 722 S Roadster McLaren prodat će se za 880 tisuća eura Rjedak Mercedes SLR 722 S Roadster McLaren prodat će se za 880 tisuća eura

Suradnja Mercedesa i McLarena na projektu SLR desila se početkom dvijetisućitih godina, a 2006. predstavljen je još snažniji 722 Edition, dostupan u izvedbama Coupe i Roadster

Author: Motor GT foto: Motor GT

I dok je proizvodnja SLR-a prestala 2009. godine, McLaren ga još nije otpisao te je 2011. godne odlučio predstaviti ekskluzivni SLR McLaren Edition. Proizvodeno je samo 25 primjeraka, od čega samo šest Roadstera, a SLR 722 S Roadster McLaren Edition nedvojbeno je najatraktivniji od njih šest.

Author: Motor GT foto: Motor GT

Krasi ga posebna kombinacija Mclarenovih boja; narančasta s mnoštvom sjajnih crnih detalja. Između ostaloga, tu je i novi 'body kit' za još efikasnij downforce. Poboljšan je i ovjes, a neki dijelovi zamijenjeni su lakšima, pa je ukupna masa automobila manja 50 kg. No to nije sve. Ovaj posebni SLR McLaren Edition dobio je novi softver odnosno mapiranje motora, veće intercoolere i sportski ispušni sustav McLaren.

Author: Motor GT foto: Motor GT

Kao rezultat ovih preinaka, 5,4-litreni V8 turbomotor više ne ispručuje 641 konjsku snagu, kao drugi 722 modeli, već raspolaže sa 741 konjskom snagom. Kako se čini, ovo je jedini SLR McLaren Edition koji je MSO (McLaren Special Operations) izgradio prema američkim standardima, dok je ostalih pet primjeraka u Europi.

Author: Motor GT foto: Motor GT

S obzirom na visoku ekskluzivnost i unikatne značajke ovog automobila, nije čudno što je cijena 880 tisuća eura.

Author: Motor GT foto: Motor GT

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.