Početna Auto 14063 pregleda

Slučajno saznali da posjeduju prvi primjerak Mustanga

FOTO: Detroit Free Press

Bračni par iz Detroita, Gail i Tom Wise, sasvim su slučajno otkrili kako su upravo oni prvi kupci Ford Mustanga u povijesti tog automobila

Author: Detroit Free Press foto: Detroit Free Press

Nakon što je 1964. godine Gail postala vlasnicom Mustanga, ona i njena obitelj vozili su taj automobil petnaestak godina, dok se nije pokvario. Tako su ga ostavili u garaži gdje je proveo sljedećih 27 godina. Čak su razmatrali opciju da ga prodaju u staro željezo no Tom je ipak uvjerio suprugu da to ne učine te obećao da će naći vremena da ga popravi.

Author: Detroit Free Press foto: Detroit Free Press

Kad je dočekao mirovinu počeo je tražiti dijelove pa tako došao do osobe koja je navodno prvi kupac Mustanga, a tvrdila je kako je to učinila 16. travnja 1964. godine. Tom je međutim bio siguran kako je njegova supruga kupila automobil dan ranije. Nakon uvida u dokumentaciju bračni je par pronašao originalni račun na kojemu je zapisan datum 15. travanj 1964. Dva dana prije nego što je Ford službeno predstavio Mustang na svjetskoj premijeri u New Yorku.

Author: Detroit Free Press foto: Detroit Free Press

Nameće se pitanje kako je Gail uspjela kupiti automobil prije svjetske premijere? Ispostavilo se kako se to dogodilo sasvim slučajno, jer je prodavač Fordovih automobila u Chicagu prekršio zahtjev tvrtke da Mustang ne nudi u prodaju dok ne bude službeno predstavljen javnosti. Prvi primjerak Mustanga prešao je 110 tisuća kilometara i sada je potpuno restauriran. pokazalo se kako je bračni par Wise donio mudru odluku kada je odlučio zadržati automobil, umjesto da ga odveze na otpad. Prema procjenama, taj Mustang sada vrijedi od 300 do 400 tisuća eura.

Author: Detroit Free Press foto: Detroit Free Press

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.