Početna Auto 11 pregleda

Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina

BMW 3.0 CLS HOMMAGE
Vidi galeriju 1/6
Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina Studija u dizajnerskom stilu 70-tih godina

BMW 3.0 CLS Hommage je studija u dizajnerskom stilu serijskog BMW kupea iz 70-tih godina. Izrađen je laganom konstrukcijom upotrebom aluminija i kevlara

Na Concorso d`Eleganza (22. do 24. svibnja) BMW je pokazao konceptnu studiju BMW 3.0 CLS Hommage. Konceptna studija pokazuje kako se dizajn star 40-50 godina može sada doraditi, a inspirirana je dizajnerskim stilom serijskog BMW kupea iz 70-tih godina. Kratica CLS ima značenje 'Coupé Sport Leichtbau', dakle konstrukcija sportskog kupea laganim materijalima. Serijski BMW-ov kupe  iz 70-tih imao je poklopac motora i prtljažnik te blatobrane izrađene iz aluminija, stakla su bila iz pleksiglasa... čime se uštedjelo oko 200 kg u odnosu na sestrinjski model 3.0 CS.

BMW 3.0 CLS HOMMAGE | Author: BMW foto: BMW

Za razliku od serijskog BMW 3,0 CLS iz 70-rih kada je korišten uglavnom aluminij, današnja studija izrađena je iz kevlara. BMW 3.0 CLS Hommage ima izuzetno dorađenu aerodinamiku, a kotrlja se na kotačima od 21 cola. Unutrašnost je smanjena na najpotrebnije, jer sve što baš nije neophodno je izbačeno. Sve infromacije vozač dobije s velikog ekrana u boji. Prema sadašnjoj situaciji ovaj koncept će i ostati studija do daljnjega, jer se ne planira njegova serijska proizvodnja. Pogledajte na linku VIDEO studije BMW 3.0 CLS Hommage.

BMW 3.0 CLS HOMMAGE | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.