Početna Auto 11450 pregleda

Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti

Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti
Vidi galeriju 1/15
Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti Svjetska premijera: Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti

U austrijskim Alpama smo isprobali apsolutni top model ponude VW-a, novu generaciju Touarega

Novi Touareg je blago narastao i u dužinu i širinu, no tehnološki rast je ogroman. U ovome modelu Volkswagen je sakupio sve najbolje i najnovije iz koncerna. Tako je Touareg dobio novi zračni ovjes, postao prvi VW s pogonom na sve kotače, a tu je i spektakularna unutrašnjost. Touareg, pored novih digitalnih instrumenata, ima impresivni golemi zaslon za infotainment, s promjerom 15 inča, velik poput zaslona prosječnoga laptopa. Za ljubitelje glazbe Volkswagen je pripremio premium audiosustav sa 730 W snage..

Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti | Author: Auto start foto: Auto start

Automobil je također opremljen brojnim sigurnosnim i tehnologijama za pomoć u vožnji. Među njima se posebno ističe sustav Night Vision s infracrvenim kamerama, koji na zaslon u automobilu projicira i ono što čovjek golim okom za noći ne može vidjeti.

Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti | Author: Auto start foto: Auto start

Iako je veći i pun nove tehnologije, novi Touareg je do 106 kilograma lakši od prethodnika, a to se itekako osjeti u vožnji. Zbog vrhunskog ovjesa i upravljanja na sve kotače, po zavojitim alpskim cestama vozi poput sportaša. Teško se sjetiti nekoga drugog velikoga SUV-a koji je toliko agilan. Upravljanje na sve kotače smanjuje i krug okretanja, koji je doslovno na razini Golfova.

Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti | Author: Auto start foto: Auto start

I u pogledu motora vrlo je dobro naoružan za dinamičnu vožnju. Najslabiji je dizelski V6 s 231 KS, snažniji dizelaš ima 286 KS, a top motor je benzinac V6 s 340 KS. Najavljen je i dizelaš V8 s 421 KS. Touareg je nevjerojatno 'sposoban' i u terenskoj vožnji, s tim da uza zračni ovjes (doplata) postaje još moćniji, jer se dodatno udaljava od podloge.

Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti | Author: Auto start foto: Auto start

Novi Touareg na hrvatsko tržište dolazi u lipnju, isprva samo dizelaš s 286 KS, a osnovni će stajati oko 505.000 kuna. Slabiji dizelaš stiže poslije, ove godine, a benzinac iduće godine. Nudit će se tri razine opreme, među njima i sportska R-Line.

Vozili smo najbolji Volkswagen u povijesti | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.