Početna Auto 142 pregleda

Tokyo Motor Show: Sve je spremno za najluđi salon auta u svijetu

1
Vidi galeriju 1/5
Tokyo Motor Show: Sve je spremno za najluđi salon auta u svijetu Tokyo Motor Show: Sve je spremno za najluđi salon auta u svijetu Tokyo Motor Show: Sve je spremno za najluđi salon auta u svijetu Tokyo Motor Show: Sve je spremno za najluđi salon auta u svijetu Tokyo Motor Show: Sve je spremno za najluđi salon auta u svijetu

U petak, 27. listopada, otvara se tradicionalni salon automobila u Tokiju, posljednji značajni i veliki salon u godini

Četrdeset i peti put salon automobila u japanskome megalopolisu s više od trinaest milijuna stanovnika otvara vrata za posjetitelje. Tradicionalno, na njemu će izlagati svi značajniji svjetski proizvođači automobila, a snažnim domaćim automobilskim divovima parirat će i jaki europski brendovi.

1 | Author: TMS foto: TMS

Tokyo Motor Show poznat je po najluđim, najmaštovitijim i najnevjerojatnijim konceptnim automobilima. U skladu s tradicijom, tema i slogan ovogodišnjeg salona je "Beyond the motor", koji najbolje sugerira kako će ovo izdanje salona najaviti budućnost autoindustrije.

1 | Author: TMS foto: TMS

A, osim proizvođača automobila veliku će ulogu imati i brojne tvrtke koje razvijaju digitalne tehnologije, danas nezaobilazni dio novog auta. Također, ovogodišnje će izdanje Tokyo Motor Showa nadmašiti prethodni salon na kojemu je bilo 160 proizvođača, 470 automobila i skoro milijun posjetitelja.

1 | Author: TMS foto: TMS

Japanske marke, osim modelima imaju se čime i pohvaliti. Mitsubishi je nedavno obilježio 100 godina postojanja, za isto se sprema Suzuki, Toyota je najveći proizvođač auta u svijetu, a Mazda bi mogla predstaviti novu generaciju Mazde RX-8. Tu je i Yamaha koja predstavlja svoj novi konceptni automobil.  

1 | Author: Car and Driver foto: Car and Driver

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.