Početna Auto 16 pregleda

Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke

CALLAWAY CORVETTE GT3-R
Vidi galeriju 1/6
Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke Trkaći monstrum sa 600 konja za GT3 utrke

Callaway Corvette GT3-R je automobilski monstrum sa 600 konja, a koji će u 2016. godini voziti trkaću seriju GT3

Callaway Competition, trkaći odjel tvrtke Callaway Car, posljednje dvije godine radio je teško i danonoćno na preradi koju vam predstavljamo. Serijski automobil Chevrolet C7 Corvette uspjeli su transformirati od brzog cestovnog automobila do trkaćeg monstruma.

CALLAWAY CORVETTE GT3-R | Author: Callaway Competition foto: Callaway Competition

Callaway Corvette GT3-R prepravljen je tako da u potpunosti ispunjava FIA GT3 trkaća pravila. S Callaway Corvette GT3-R najavljeno je sudjelovanje u GT3 utrkama u 2016. godini. Za sada informacije o ovom nabrijanom mostrumu su oskudne, ali sasvim sigurno su korišteni laki materijali, kao kevlar i posebne legure, jer radi se o trkaćem bolidu.

CALLAWAY CORVETTE GT3-R | Author: Callaway Competition foto: Callaway Competition

Ispod prednjeg poklopca nalazi se Chevroletov serijski 6,2 V8 benzinskimotor, koji je pretrpio temeljite promijene u skladu s trkaćim pravilnikom, a navodi se najveća snaga ovog monstruma oko 600 KS. Za prijenos snage na stražnje kotače koristi se dorađeni sekvencijalni mjenjač X-Trac sa šest stupnjeva prijenosa.

CALLAWAY CORVETTE GT3-R | Author: Callaway Competition foto: Callaway Competition

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.