Početna Auto 152 pregleda

Trumpova 'Zvijer': Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju

Trumpova limuzina
Vidi galeriju 1/5
Trumpova 'Zvijer': Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju Trumpova 'Zvijer': Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju Trumpova 'Zvijer': Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju Trumpova 'Zvijer': Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju Trumpova 'Zvijer': Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju

Službeno predsjednikovo vozilo imat će i oružje - topove koji ispaljuju suzavac i pušku, a u automobilu će biti čak i boce s Trumpovom krvnom grupom, za hitne slučajeve

Trumpova limuzina Cadillac One, koju su Amerikanci nazvali "Zvijer 2.0", bit će će impresivnija i otpornija od one koju su imali njegovi prethodnici, uključujući i Baracka Obamu.  Službeno predsjednikovo vozilo imat će i oružje - topove koji ispaljuju suzavac i pušku, a u automobilu će biti čak i boce s Trumpovom krvnom grupom, za hitne slučajeve.

Vrata i prozori limuzine otporni su na metke, a u slučaju kemijskih i bioloških napada automatski se blokiraju. Iako još nema službene potvrde, pretpostavlja se da će "Zvijer" biti otporna i na eksplozivne naprave. "Zvijer" će imati oklop poput vojnih vozila, a vrata će biti toliko teška da ih neće niti biti moguće otvoriti iznutra.

Trumpova limuzina | Author: Autoweek foto: Autoweek

Ipak, vozilo će zadržati neke od karakteristika Obaminog vozila koje je među najsigurnijim vozilima na svijetu. U taj automobil može stati sedam osoba, a ima i sakrivene rezerve kisika u slučaju da vanjski zrak bude toksičan. Automobil ima i kamere za noćno snimanje, gume obložene kevlarom, specijalnu pjenu koja se širi u slučaju sudara i sprječava da rezervoar s gorivom eksplodira.

Trumpova limuzina | Author: Autoweek foto: Autoweek

Cadillac One imat će premijeru 20. siječnja na Trumpovoj inauguraciji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.