Početna Auto 4549 pregleda

U štali pronađena tri rijetka Bugattija, vrijedna 6,5 milijuna kuna

U štali pronađeno tri vrlo rijetka Bugattija, a sada kreću i na aukciju
Vidi galeriju 1/7
U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna U štali pronađeno tri rijetka Bugattija u vrijednosti 6,5 milijuna kuna

Thomassenova obitelj završila je u teškoj financijskoj situaciji, a s obzirom na to da je vlasnik ostario i više ne može voziti, obitelj je odlučila da svi primjerci idu na prodaju

Nedavno je otkrivena kolekcija 80 automobila, u starome skladištu, u Francuskoj. Samo tjedan potom u jednoj belgijskoj štali su pronađena tri vrlo rijetka Bugattija, koji su sakrivani već desetljećima. Poznati kipar August Thomassen oduvijek je volio Bugattijev dizajn i tehniku, a tijekom 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća, kad je cijena bila vrlo niska, odvažio se kupiti čak tri primjerka. 

U štali pronađeno tri vrlo rijetka Bugattija, a sada kreću i na aukciju | Author: carscoops foto: carscoops

Riječ je o Bugattiju Type 49 Berline iz 1932., Bugattiju Type 57 Cabriolet iz 1937. (na slici iznad) i Bugattiju Type 40 iz 1929. godine (na slici ispod). Prva dva automobila imaju posebno napravljenu šasiju, a dugo godina su korišteni kao automobili 'za svaki dan'. Naime, Type 40 je imao tešku nesreću te se Thomassen posvetio tomu da osobno izgradi novu šasiju, ali ju zbog starosti nije završio. 

U štali pronađeno tri vrlo rijetka Bugattija, a sada kreću i na aukciju | Author: carscoops foto: carscoops

No svemu lijepome dođe kraj pa je tako Thomassenova obitelj završila u lošoj financijskoj situaciji i kolekcija Bugattija se morala zaključati u štalu. Da bi se tri automobila dovoljno osigurala, postavljene su i vreće s pijeskom na ulaz i parkirano je nekoliko starijih automobila ispred štale pa je bilo vrlo teško pristupiti unutra. 

U štali pronađeno tri vrlo rijetka Bugattija, a sada kreću i na aukciju | Author: PreWarCar foto: PreWarCar

Automobili su bili desetljećima zaključani, sve do prošle godine kada je netko pokušao provaliti u štalu. S obzirom na to da Thomassen ima već 95 godina i da više ne može voziti, obitelj je odlučila - sva tri automobila mora prodati, uključivši i Citroën Torpedo iz 1925. godine, koji je bio zaključan s Bugattijima. 

U štali pronađeno tri vrlo rijetka Bugattija, a sada kreću i na aukciju | Author: carscoops foto: carscoops

Trebala bi se prodati za devet dana na pariškom aukcijskom sajmu Artcurial’s Rétromobile, a očekivana vrijednost je oko milijuna dolara (6,5 milijuna kuna). Iako su svi primjerci prilično vrijedni, smatra se da će najveću cijenu postići upravo Type 57 Cabriolet oko 4,5 milijuna kuna

U štali pronađeno tri vrlo rijetka Bugattija, a sada kreću i na aukciju | Author: carscoops foto: carscoops

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.