Početna Auto 22 pregleda

U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer

1
Vidi galeriju 1/9
U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer U stilu Mad Maxa i Ken Blocka: U garaži "sklepao" vlastitu zvijer

Ovaj "Frankenstein" na četiri kotača utjelovljen je u karoseriji Forda Mustanga, a pokreće ga Corvettein motor s 425 KS...

Spušten i proširen, ovaj Ford Mustang iz 1967. godine mogli bismo okarakterizirati i kao svojevrsni "hot rod" modernoga doba. Kanadski kreativac Kyle Scaife kupio je olupinu Ford Mustanga iz 1967. godine i  rezao metal do neprepoznatljivosti. Motor, prijenos, pogon i kočnice "transplantirao" je sa Chevrolet Corvette iz 1999. godine.

1 | Author: Kyle Scaife foto: Kyle Scaife

Dio ovjesa je također s Corvette, ali cijeli sklop prilagođen je i prerađen kako bi se amortizeri postavili horizontalno. Tu je još cijeli niz nadogradnji i prerada, kako motora tako i šasije, a prije ugradnje turbopunjača automobil je razvijao 425 konja.

1 | Author: Kyle Scaife foto: Kyle Scaife

Jasno je kako je Kyle bio inspiriran Ken Blockovim Hoonicornom, jer koncept ovog automobila je vrlo sličan. Još da je barem pokušao driftati u ovome videu, bio bi to šlag na tortu ovoga projekta.

1 | Author: Kyle Scaife foto: Kyle Scaife

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.