Početna Auto 884 pregleda

Unikat: Ovo je najbolji Lamborghini Miura na svijetu

FOTO: Lamborghini

Ovaj jedinstveni primjerak Lamborghinija Miure SVR trkaća je verzija već ionako rijetkoga modela Miura SVJ, a u tvorničkoj restauraciji koja je trajala 18 mjeseci postao je najsavršeniji primjerak Miure na svijetu

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Uz standardne Miure postojala je i limitirana serija modela Jota, odnosno SVJ, a u njihovu razvoju je sudjelovao tvornički testni vozač Bob Wallace. Ovaj primjerak Miure S, s brojem šasije 3781, proizveden je 1968. godine, a nakon što je u Italiji promijenio osam vlasnika, 1974. godine kupio ga je Nijemac Heinz Straber, koji ga je odvezao natrag u tvornicu na restauraciju.

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Tražio je da njegov automobil transformiraju nu nešto što će biti najsličnije slavnoj Miuri Jota. A proizvodnja Miure Jote završila je godinu prije pa je dobio odgovor kako to nije moguće, no nije želio to prihvatiti, već je potrebne dijelove odlučio nabaviti sam. U veljači 1975 pojavio se u Lamborghinijevoj tvornici s hrpom dijelova. Donio je kočnice s Porschea 917, ovjes Koni, masivne kotače BBS i još mnogo posebnih dijelova i komponenti. Donio je i popis svojih želja i dosta 'keša'.

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Osamnaest mjeseci poslije dobio je automobil koji vidite na fotografijama. Miura Jota SVR jedini je takav primjerak na svijetu. Krasi ju specifični spojler na stražnjemu dijelu krova, kojim se SVR razlikuje od standardne Jote.

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.