Početna Auto 3362 pregleda

Utrka: Evo kako se RS4 'snašao' protiv snažnijega M3

Utrka ubrzanja
Vidi galeriju 1/5
Utrka: Evo kako se RS4 snašao protiv snažnijeg M3 Utrka: Evo kako se RS4 snašao protiv snažnijeg M3 Utrka: Evo kako se RS4 snašao protiv snažnijeg M3 Utrka: Evo kako se RS4 snašao protiv snažnijeg M3 Utrka: Evo kako se RS4 snašao protiv snažnijeg M3

Ovako izgleda kad se na crti nađu BMW M3 CS i Audijeva 'obiteljska' jurilica RS4

Iako najnovija inačica, ujedno i najsnažnija ikada u toga modela, BMW-a M3 s oznakom CS, razvija deset konja više nego Audijeva jurilica RS4 na startu s mjesta, to se nije pokazalo ključnim faktorom. Naime, Audijev Quattro pogon na sve kotače ispali ovaj karavan 'kao iz topa', što je poslije neuhvatljivo do cilja za vidljivo brži BMW. 

Utrka ubrzanja | Author: YouTube foto: YouTube

S druge strane, s  takozvanog 'rolling' starta aerodinamična svojstva kao i malo 'brži' automatski mjenjač M DCT u kombinaciji sa 460 'konja' pokazao se prevelikim zalogajem za Audi RS 4, koji ispod poklopca  ima motor sa 450 KS.

Utrka ubrzanja video Tko je brži: Audi R8 V10 Plus ili Lamborghini Aventador S?

Utrka ubrzanja | Author: YouTube foto: YouTube

Što se tiče zaustavljanja ovih vozila, pri jednakoj brzini kočni sustavi su odradili gotovo podjednako dobar posao pa je tako razlika u dužini zaustavnoga traga ovih vozila iznosila manje od jednoga metra.

Utrka ubrzanja | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.