Početna Auto 1144 pregleda

Vector prodaje dva legendarna prototipa

FOTO: Vector

Za 3,5 milijuna dolara potencijalni će kupac dobiti dva prototipa i udio u novom ustroju tvrtke Vector Motors Corporation

Author: Vector foto: Vector

Vector se pojavio na tržištu 1978. godine, s konceptom W2 koji je jurio čak 370 km/h i krasio ga je dramatičan futuristički dizajn. Deset godina poslije predstavljen je i W8, a proizvedeno ih je samo sedamnaest. Iste godine Vector je debitirao na ženevskom salonu s prototipom WX3 no nažalost taj model nikada nije zaživio u proizvodnji. A sada je upravo taj prototip ponuđen na prodaju. I to ne jedan, već dva - coupe i kabriolet. Kako bi Vector proizveo novi superautomobil na kojem radi,treba mu podosta financijskih sredstava, do kojih pokušava doći tako što prodaje ova dva prototipa.

Author: Vector foto: Vector

Oba su automobila bila oglašena na stranici Dupont Registry, svaki s cijenom 850.000 dolara, no sada se prodaju u paru za 3,5 milijuna dolara. Oba imaju isti motor V8 Twin turbo, s 1000 ‘konja’, a prvi su to automobili s Twin turbo motorom i sekvencijalnim mjenjačem. Vector planira proizvesti potpuno novi hiperautomobil WX8, pokretat će ga motor s 2000 ‘konja’, a postizat će maksimalnu brzinu 442 km/h.

Author: Vector foto: Vector

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.