Početna Auto 9981 pregleda

VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra

VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra
Vidi galeriju 1/6
VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra

Kultna ikona njemačke autoindustrije, opel Kadett često je viđan i obožavan i u nas u devedesetim godinama. Opel Kadett GSI bio je tada san svakoga tinejdžera

Ovaj model nosi ime Kadett RACE1000, ispod poklopca skriva opaku 'mašineriju', a glomazni hladnjak, 'mesnate' gume i ogoljeni interijer otkrivaju njegovu pravu narav.

VIDEO: Ovaj Opel Kadett najbrži je njemački auto s četiri cilindra | Author: YouTube foto: YouTube
Pokreće ga kultni Opelov motor 2.0 16 V Ecotec, koji uz pomoć majke svih turbopunjača (3,1 bar) razvija nevjerojatnih 1257 'konja'. Okretni moment nije poznat, silna snaga prenosi se na sve kotače, a za ovaj projekt odgovorna je tuning tvrtka WKT.

U opisu videa navedeno je kako je ovo službeno najbrži njemački automobil s četiri cilindra. Do stotke ubrzava 4 sekunde, od 100 do 200 km/h 3,7 sekundi, a od 200 do 300 km/h 6.3 sekunde. Na utrci RACE1000 automobili se iskušavaju u ubrzanju na pola milje (802 m), a tunirani Opel Kadett postigao je brzinu 315 km/h.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.