Početna Auto 51 pregleda

Vitara mu dala krila. Ima premijeru u Frankfurtu

NOVI SUZUKI BALENO

Suzuki je u 2015. dobio krila, a prvi u lepezi posve novih konceptulanih noviteta je Baleno, koji sa starim dijeli samo ime – sazdan je na konceptu iK-2, a diči se downsizingom i 1.0 litarskim dizelskim turbakom

Nakon što je u ožujku Suzuki na sajmu automobila u Ženevi predstavio konceptni iK-2 za pretpostaviti je bilo kako će vrlo skoro u opticaj upravo na njegovoj osnovi pustiti komercijalni model. Za sada su “procurile” jedino slike, a iza njih skriva se ni manje ni više nego Baleno. Ime podsjeća na nekdašnju sedan/karavan verziju kompaktnog auta koji danas itekako nedostaje japanskim tvorničarima koji su nedavno napravili pravi hit s Vitarom, malenim crossoverom.

U Suzukiju su shvatili da jedino širokom lepezom različitih proizvoda mogu ozbiljnije konkurirati. Malo je informacija o Balenu, a svega jedna dostupna službena fotografija baš i ne otkriva previše. Činjenica je da se naslanja na prototip i studiju iK-2, da koristi danas sve prisutnu filozofiju downsizing. Tako se “šparalo” na težini, koristeći lagane i kompozitne materijale, a na vidjelo je izašla i informacija o nevjerojatno učinkovitom, a male zapremine dizelašu. Riječ je o jednolitarskom turbaku s direktnim ubrizgavanjem goriva Boosterjet u svaki od cilindara. U punom svjetlu Baleno će se predstaviti 15. rujna 2015. na sajmu automobila u Frankfurtu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.