Početna Auto 49 pregleda

Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu

PREZENTACIJA: ŠKODA SUPERB
Vidi galeriju 1/21
Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu Vozimo najbolju Škodu ikad proizvedenu

Na prezentaciji smo treće generacije Superba koji nudi najbolju ponudu prostora i udobnosti u segmentu. Novi motori su snažniji, štedjiviji i čišći. Prema našim prvim utiscima iz vožnje Superb je napravio još jedan veliki korak naprijed te će sasvim sigurno i dalje ostati jedno od najomiljenijih vozila automobilske srednje klase

Pišemo iz prve ruke s novinarske prezentacije novog Superba. Škoda Superb se prodaje od 2001. i do danas je prodano više od 700.000 primjeraka prve i druge generacije, što je dolaz kako je Superb jedno od najomiljenijih vozila automobilske srednje klase. Predstavljanjem novog modela Superb češki je proizvođač napravio još jedan veliki korak naprijed. To je treća generacija top modela Škode, nova perjanica koja je izrađena na osnovi inovativne MQB tehnologije modularne platforme Volkswagen koncerna. Puno detalja dizajna serijski Superb je preuzeo od koncepta Škoda VisionC.

PREZENTACIJA: ŠKODA SUPERB | Author: ŠKODA foto: ŠKODA

Sve u duhu 'Simply Clever' filozofije koju razvija Škoda. Najnovija verzija Superba nudi najbolju ponudu prostora i udobnosti u segmentu. Međuosovinski razmak povećan je za 80 mm, dok je prednji prevjes vozila istovremeno skraćen za 61 mm. Nova generacija nudi najviše slobodnog prostora za glavu i noge u stražnjem dijelu vozila kao i najveći prtljažni prostor u segmentu.

PREZENTACIJA: ŠKODA SUPERB | Author: ŠKODA foto: ŠKODA

Prostor novoga Superba još je jednom povećan u usporedbi s već ionako velikodušnim dimenzijama modela prethodnika. Vozač i suvozač uživaju u prostoru za laktove povećanom za 39 mm te u još većem prostoru za glavu. Sa 157 mm prostora za noge straga i prostor za glavu od 980 mm; niti jedan drugi model u segmentu ne može se time pohvaliti. Povećan je i stražnji prostor za laktove, i to za 69 mm. Obujam prtljažnika od 625 litara najveći je u segmentu, a donosi povećanje od 30 litara u usporedbi sa Superbom druge generacije.

PREZENTACIJA: ŠKODA SUPERB | Author: ŠKODA foto: ŠKODA

Prvi put Škodino vozilo ima adaptivnu regulaciju podvozja - Dynamic Chassis Control (DCC) - s uključenim odabirom profila vožnje. Uz to dolaze još i potpuno novi klimatizacijski uređaji, a među njima po prvi put i automatski trozonski klima uređaj. Također se mogu dobiti panoramski krov s mogućnošću izdizanja i klizanja te stacionarno grijanje, grijanje sjedala, bežično grijano vjetrobransko staklo i električni poklopac prtljažnika, koji se može dopuniti i virtualnom papučicom, a tu je i električni poklopac prtljažnika.

PREZENTACIJA: ŠKODA SUPERB | Author: ŠKODA foto: ŠKODA

Superb ima nove motore (pet TSI benzinaca i tri TDI Common-Rail dizelaša). Superb GreenLine troši svega 3,7 l/100 km, a emisija CO2 je 95 g/km.Težina mu je smanjena 75 kg i ima bolju aerodinamiku, pa troši do 30 posto manje goriva, odnosno emitira do 30 posto CO2 manje nego dosad. Unatoč manjoj potrošnji novi motori imaju do 20 posto više snage. Motori su s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem, te su usklađeni s normom EU6. Kao standardna oprema dolazi start-stop tehnologija te rekuperacija energije kočenja.

PREZENTACIJA: ŠKODA SUPERB | Author: ŠKODA foto: ŠKODA

Benzinski motori su u rasponu snage od 125 KS do 280 KS, dok snaga dizelskih motora je od 120 do 190 KS. Osim osnovnog benzinskog motora, svi motori isporučivi su i sa suvremenim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke. Četiri motora raspoloživa su i s pogonom na sve kotače, temeljenim na Haldex 5 spojci. Toliko iz prve ruke s prezentacije i prvih kilometara za upravljačem novog Superba. Opširnije i detaljnije možete pročitati po našem povratku s prezentacije...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.