Početna Auto 1602 pregleda

Vrijednost Supre iznimno raste: Primjerak prodan za 154.000 eura

Toyota Supra
FOTO: RM Sotheby's

Bez obzira na ekstremno visoku cijenu, ovo je tek treća najskuplje prodana Supra. Najskuplji je prvi primjerak iz nove generacija, a slijedi ga Supra iz filma 'Brzi i žestoki'

AUKCIJA Savršena Supra iz 1994. prodat će se za više od 80.000 eura

Čini se kako je predstavljanjem nove Toyote Supre iznimno porasla vrijednost legendarne četvrte generacije. Početkom godine je jedan primjerak prodan za 107 tisuća eura, što se u svijetu smatralo suludom cijenom, bez obzira na to što je ta Supra prešla samo 11 tisuća kilometara, jer sada je došao red i da se taj 'rekord' skine. 

Toyota Supra | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Poznata aukcijska kuća RM Sotheby's je na aukciju stavila Supru Twin Turbo Targu iz 1994. godine, koja je prešla svega 18 tisuća kilometara. Iako se pretpostavljalo da konačna cijena neće prestići cijenu nedavno prodana primjerka, ova Supra je postigla cijenu 154 tisuća eura, što je čak 47 tisuća eura više. 

Toyota Supra | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Bez obzira na ekstremno visoku cijenu, ovo je tek treća najskuplje prodana Supra. Prvi primjerak iz pete generacije prodan je za čak 1,75 milijuna eura, a na drugome mjestu je Supra iz legendarnoga filma 'Brzi i žestoki', prodana za 162 tisuće eura

Toyota Supra | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Koliko god četvrta generacija bila legendarna, postavlja se pitanje je li apsurdna takva cijena. Za toliko novca može se kupiti naprimjer Audi R8 Performance s mnoštvom dodatne opreme ili čak tri potpuno nove Toyote Supre. Primjerke u ovakvom stanju je iznimno teško pronaći, pa željno iščekujemo kada će se potpuno skinuti rekord u cijeni za rabljenu Supru. 

Toyota Supra | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.