Početna Auto 1945 pregleda

VW 'buba' možda izumire, no ova obitelj pazi da ne padne u zaborav

FOTO: Paul Postma

'Buba' polako odlazi u povijest, drugi put u nekoliko desetljeća. Njemački proizvođač stoga odaje počast tomu povijesnom automobilu predstavljajući nam obitelj koja je svoju ljubav prema ovomu kultnom automobilu pretvorila u uspješan biznis

Author: Paul Postma foto: Paul Postma

Sve je počelo prije trideset godina, kad se Paul Postma zaljubio u 'bubu' kabriolet. Njegova strast prema automobilu s vremenom je prešla na njegova dva brata. U roku tri godine sva tri brata su vozila 'bube' kabriolete. Ta ljubav traje do danas, kada zajedno imaju čak 27 takvih kabrioleta. No to nije sve. U kolekciji je i 21 primjerak kultnoga VW Bullija i jedna Karmann Ghia.

Author: Paul Postma foto: Paul Postma

Njihova opsežna kolekcija ne skuplja prašinu, već sve automobile iznajmljuju za vjenčanja, fotografiranja, reklamne kampanje i slične prigode. Braća također posjeduju model T2 u varijanti 'mrtvačkih kola' te 'bubu' limuzinu. Dugačka je 4,2 metra, s tamnoplavim interijerom, minibarom i retro TV-om.

Author: Paul Postma foto: Paul Postma

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.