Početna Auto 16 pregleda

Žele pametnije aute: Uber ima odjel za umjetnu inteligenciju

Uber
Vidi galeriju 1/3
Žele pametnije aute: Uber ima odjel za umjetnu inteligenciju Žele pametnije aute: Uber ima odjel za umjetnu inteligenciju Žele pametnije aute: Uber ima odjel za umjetnu inteligenciju

Kompanija koja razvija umjetnu inteligenciju postala je dio Ubera, koji želi bolje predviđati kad i gdje će se trebati njihova vozila, ali i ubrzati lansiranje samovozećih automobila

Uber želi ubrzati razvoj svojih samovozećih automobila te su otvorili novi odjel unutar kompanije koji će se baviti razvojem umjetne inteligencije. U projekt ne kreću od nule jer su kupili i startup iz New Yorka koji radi na ovom području. 

Uber | Author: Uber foto: Uber

Gary Marcus iz tvrtke Geometric Intelligence rekao je za BBC kako će kompanija raditi na predviđanjima prometa, ali i promišljati o budućnosti i letećim automobilima. Usprkos gubicima, kompanija radi i dalje razvija nove načine da postanu puno učinkovitiji prijevoznik. 

Uber | Author: Uber foto: Uber

Kratkoročno, novi tim će poboljšati sposobnost da Uber predviđa kad i gdje će biti potrebna njihova vozila, ovisno o podacima iz raznih izvora pa i prognoze vremena. Gledajući dalje u budućnost, oni žele ubrzati i lansiranje samovozeće flote, koja se trenutno testira u Pittsburghu i San Franciscu, ali s vozačem za volanom. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.