Početna 22 pregleda

Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu

Ford GT 66 Heritage Edition
Vidi galeriju 1/12
Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu Ford GT 66 Heritage Edition - u čast povijesnoj pobjedi u Le Mansu

Ford je pripremio posebno izdanje modela GT, zvano 66 Heritage Edition, kojim obilježava trostruku pobjedu na utrci izdržljivosti u Le Mansu 1966. godine

Prije pedeset godina Ford je modelom GT40 Mark II pobijedio na utrci izdržljivosti u Le Mansu. Osim pobjede koju su ostvarili vozači Cris Amon i Bruce McLaren, Ford je zauzeo drugu i treću stepenicu pobjedničkog postolja. U čast ovoj legendarnoj pobjedi u Fordu su pripremili poseban, slavljenički model aktualnog supersportaša GT. Tehnički i tehnološki identičan je serijskom modelu, ali se od njega razlikuje vizualno.

Ford GT40 1966 | Author: Ford foto: Ford Ford GT 66 Heritage Edition | Author: Ford foto: Ford

Odlikuje ga mat crna boja karoserije s prepoznatljivim 'racing stripes' naljepnicama. Posebno dizajnirani su naplaci, a u unutrašnjosti u kojoj također prevladava crna boja ima više karbonskih detalja. S obzirom da je za modelom GT potražnja veća od proizvodnje, izvjesno je kako će izvedba 66 Heritage Edition biti rasprodana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.