Početna Insider 1069 pregleda

Nevjerojatno: Stiže sportski Volkswagen s gotovo 700 KS?

FOTO: Volkswagen

Skrivena u ne previše zanimljivom priopćenju za medije o "potpunom uvođenju razvoja eklektičnih pogona unutar tvrtke", nalazi se i uzbudljiva vijest o mogućnosti korištenja i razvoja ozbiljno snažnog pogona

Unatoč glasinama i spektakularnim konceptnim modelima poput W12 Nardo (na fotografiji ispod) i XL Sport (na naslovnoj fotografiji), Volkswagen nikada u prošlosti nije proizveo supersportski model. Sada bi se to moglo promijeniti i to zahvaljujući - električnom pogonu. 

Skrivena u ne previše zanimljivom priopćenju za medije o "potpunom uvođenju razvoja eklektičnih pogona unutar tvrtke", nalazi se i uzbudljiva vijest o mogućnosti korištenja i razvoja ozbiljno snažnog pogona za primjenu u sportskim automobilima marke Volkswagen. Osim razvoja vlastitih baterijskih ćelija i elektromotora, VW je sada preuzeo razvoj pulsnih pretvarača i sustava za upravljanje toplinom. To otvara mogućnost stvaranja modularnog alata koji se može prilagoditi običnim električnim vozilima i sportskim automobilima.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Njemačka marka tvrdi da će zbog svega toga biti moguć potencijalni sportski automobil s nultom emisijom ispušnih plinova i ​​više od 500 KW. U prijevodu Volkswagen najavljuje mogući sportski automobil snage veće od 680 KS, što je na razini Porschea Taycana. 

Interno poznata kao MEB Evo, revidirana platforma pomoći će VW-u da smanji troškove povezane s razvojem za čak 20 posto. Sasvim je sigurno da će nova platforma iznjedriti još SUV-ova, limuzina i hatchbacka prije nego što se VW odluči na mogući sportski automobil koji bi bio prava senzacija, s obzirom na današnju ponudu VW-a. 

PREMIJERA Nasljednik Passata: Volkswagen predstavio ID.7

Gledajući VW grupu kao cjelinu, prvi novi električni sportski automobil stići će 2025. kada će Porsche predstaviti zamjenu za 718 Boxster/Cayman no od tog automobila svakako ne možemo očekivati 700 KS. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.