Početna Insider 2831 pregleda

Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu

Nico Rosberg i Mate Rimac
Vidi galeriju 1/8
Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu Nico Rosberg pohvalio Rimca: Dive ti se inženjeri u Porscheu

Pričao sam s jednim od glavnih inženjera u Porscheu i rekao mi je: 'Ja jesam inženjer, ali Mate je na nekoj drugoj razini. To je bilo odlično čuti', izjavio je Rosberg

 

Na Salonu automobila u Ženevi Mate Rimac je porazgovarao s Nicom Rosbergom, prvakom Formule 1 2016. godine. Pričali su o Rimčevu C_Twou, a slavni vozač Formule ponudio se  da napravi probni krug Rimčevim električnim hiperautomobilom i pohvalio je Rimca i njegov rad. Rekao je da se Rimcu dive i u Porscheu. 

– Pričao sam s jednim od glavnih inženjera u Porscheu i rekao mi je: 'Ja jesam inženjer, ali Mate je na nekoj drugoj razini. To je bilo odlično čuti – rekao je Rosberg. Rimac je objasnio Rosbergu svoju viziju konačnoga dizajna modela C_Twoa i sve tehnološke inovacije koje su na automobilu napravljene od prvoga predstavljanja na prošlogodišnjem ženevskom salonu.

Istaknuo je kako je monocoque (samonosiva) šasija njihov vlastiti proizvod i ujedno najveći karbonski element izrađen u autoindustriji i šire, s integriranim baterijama i pogonom, a šasija s krovom teži manje od 200 kilograma. 

– Impresioniran sam. Hvala ti, Mate. On je već legenda u automotoindustriji. Auto je ludnica – zaključio je Rosberg.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mate Rimac još je krajem prošle godine gostovao u Nicovoj emisiji Beyond Victory na njegovom YouTube kanalu. Rosberg je prozvao Rimca europskim Elonom Muskom, a razgovarali su o Rimčevim počecima, kako je došlo do pokretanja tvrtke Rimac Automobili, problemima i preprekama na koje je nalazio te odgovornosti koje nosi pozicija šefa takve tvrtke. 

– Na internetu sam vidio ljude koji su stavljali  motor jednog auta u drugi auto. Meni je palo na pamet nešto zanimljivije, nešto što još nitko nije napravio. Počeo sam se utrkivati električnim autom protiv automobila koji imaju motore s unutarnjim izgaranjem – ispričao je Rimac tom prilikom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.