Početna Insider 1679 pregleda

Besplatno na tehnički pregled od 19. do 24. studenoga

Tehnički pregled u Srbiji
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Neće biti sankcionirani vlasnici na čijim se vozilima utvrde neispravnosti, nego će ih se savjetovati o načinu njihova otklanjanja. Prvih 15.000 vozača dobiva po 3 litre tekućine za stakla

Tehnički pregled u Srbiji | Author: Hrvoje Jelavic/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vozače se i ove godine poziva da pristupe tradicionlnoj preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila, organiziranoj pod pokroviteljstvom Nacionalnoga programa za sigurnost cestovnoga prometa. Provode ju HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila.

Centar za vozila Hrvatska STATISTIKA CVH--a Svaki treći automobil stariji od 10 godina tehnički je neispravan!

Tako će u razdoblju od 19. do 24. studenoga biti omogućen besplatni preventivni tehnički pregled svima koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled. Iznimka su vozila koja su u tome razdoblju u terminu redovnoga tehničkog pregleda.

Cilj je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Tehnički pregled | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti po 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla u zimskim uvjetima (otporna je na smrzavanje do – 25 stupnjeva), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (tih 15.000 poklon-pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila).

Tehnički pregled | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

U sklopu akcije neće biti sankcionirani vlasnici za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti ih u ovlašteni servis.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.