Početna Insider 2221 pregleda

Statistika oglasa: Ovo su najprodavaniji rabljeni auti u RH

1

TOP 3 najprodavanija modela automobila u siječnju su VW Golf, Renault Clio i Opel Corsa, a najbrže prodani automobil u siječnju je bila Opel Corsa koja je prodana 20 minuta po objavi

Prema najnovijim rezultatima Njuškalova istraživanja, tržište rabljenih automobila u Hrvatskoj se oporavlja. U prilog tomu ide činjenica da je samo u siječnju predano 17 tisuća novih oglasa rabljenih automobila te se u ovome trenutku na Njuškalu može birati između 68 marki i 818 modela različitih automobila. Samo u siječnju zabilježeno je više od 31 milijun detaljnih pregleda oglasa kategorije Auto Moto te gotovo 6 i pol milijuna posjeta.

1 | Author: Nina Djurdjevic/PIXSELL foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Najzastupljeniji model na Njuškalu je Volkswagenov Golf s gotovo 7 posto udjela u ukupnome broju oglašenih automobila. Na drugome mjestu najzastupljenijih modela je BMW serije 3, a na trećemu je Opel Astra.

Prosječna kilometraža trenutačno oglašenih automobila na Njuškalu je gotovo 150 tisuća kilometara, a prosječna starost je 9 godina.

Pogledamo li vrstu motora, čak 73 posto svih oglašenih automobila za prodaju s dizelskim su motorima. Uz dizelske i benzinske, na Njuškalu se oglašavaju i hibridni i električni, ali je njihov udio i dalje zanemariv - manje od pola posto.

Vrsta motora itekako utječe na tržišnu cijenu automobil,a pa usporedili tri modela i njihove cijene u ovisnosti o tome je li riječ o dizelskom ili benzinskome motoru. Prvi je Peugeot 307 iz 2005., a drugi VW Passat CC iz 2009. Za treći model uzet je Smart Fortwo iz 2012. godine. Uzeta je u obzir i snaga kako bi usporedba bila što relevantnija.

Prosječne cijene prikazanih modela u ovisnosti o motoru

Prosječna cijena Peugeota 307 starog 13 godina s benzinskim motorom je 26.895 kuna. Istovremeno, prosječna cijena istog, ali dizelskog modela iste godine proizvodnje je 30.000 kuna i gotovo 12 posto je viša od cijene benzinskog. Slična razlika je i kod Smarta Fortwo, prosječna cijena modela s dizelskim motorom je 53.305 kuna i 12,6 posto je viša u odnosu na isti model s benzinskim motorom. maloo manja razlika u cijeni je u VW Passata CC iz 2009. godine. Naime, prosječna cijena modela s benzinskim motorom je 89.516 kuna i prosječno je 6000 kuna povoljnija u odnosu na dizelski model.

1 | Author: Njuskalo.hr foto: Njuskalo.hr

NAJPRODAVANIJI MODEL U SIJEČNJU JE VW GOLF

Prema podacima Njuškala, u siječnju 2018. godine najprodavaniji model automobila je bio VW Golf. Prosječna starost prodanih VW Golfova bila je 13 godina. Na drugome mjestu najprodavanijih automobila u siječnu je Renault Clio. Prosječna starost bila je 11 godina. Na trećemu mjestu najprodavanijih u siječnju je Opel Corsa, a prosječna starost tih prodanih modela bila je 14 godina. U TOP 5 najprodavanijih automobilau siječnju  su Renault Megane VW Polo.

Najbrže prodani automobil na Njuškalu u siječnju bila je Opel Corsa iz 2004. godine, koja je prodana 20 minuta od trenutka predaje oglasa.

SPORTSKI AUTOMOBILI NA NJUŠKALU

Na Njuškalu je moguće pronaći automobil za svakoga pa i za one željne adrenalina u vožnji. Tako, primjerice, prosječna cijena atraktivnoga Porschea 911 je 770 tisuća kuna, a prosječna starost je 8 godina. Prosječna starost oglašenih BMW-a M5 je 10 godina, a prosječna vrijednost 265.175 kuna. Za one koji žele spojiti obiteljske potrebe i ljubav prema brzim automobilima, preporuka je Audi RS6 Avant, koji se na Njuškalu može naći za prosječno 588.000 kuna, prosječne starosti 6 godina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.