Početna Magazin 717 pregleda

Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day

Adrenalin i zabava na stazi: Renault Track Day
Vidi galeriju 1/15
Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day Adrenalin i zabava na stazi: Održan Renault RS Track Day

Prošloga vikenda sudjelovali smo na eventu u organzaciji Renaulta Hrvatska i Slovenija te se u novome Meganeu RS vozili stazom Gaj, a zatim sudjelovali u napetoj utrci Twingo Cupa

Osim testnih vožnji novoga snažnog Meganea R.S., koji pokreće 1,8-litreni turbak s 280 KS, na stazi su se mogli vidjeti i ostali automobili te francuske marke. Naime, svi vlasnici Renaultovih sportskih modela mogli su se prijaviti i voziti trkaćom stazom nadomak Cerklju, a iskustvo je svima na kraju dana bilo nezaboravno. Mala magla koja se ujutro nakupila do podneva se razišla i dan je postao savršen. 

Adrenalin i zabava na stazi: Renault Track Day | Author: Davor PuklavecPIXSELL foto: Davor PuklavecPIXSELL

Ljubitelji i vlasnici Renaulta te mnogi VIP gosti i novinari okušavali su svoje vozačke vještine u nekoliko  grupa. Između vožnji modelima RS, u raspored su 'ugurane' kvalifikacije za utrku Twingo Cupa, u kojoj su sudjelovali VIP gosti i novinari. Vozilo se u tri kvalifikacijske skupine po osam vozača, za volanom pravoga trkaćega Renaulta Twinga, koji pokreće trocilindrični motor s 85 KS. Mala snaga definitivno nije značila da su vožnje bile dosadne, već naprotiv, svi su uživali u mogućnostima i 'držanju' malenoga trkaćeg Twinga. 

Adrenalin i zabava na stazi: Renault Track Day | Author: Davor PuklavecPIXSELL foto: Davor PuklavecPIXSELL

Iz Hrvatske su u finale  prošla tri novinara, dva iz Auto starta. Naš glavni urednik Zoran Majcan i tesni vozač Loris Majcan kvalificirali su se kao četvrti i osmi na startu, a na drugome mjestu startao je višestruki prvak u reliju Juraj Šebalj. Utrka je bila vrlo zanimljiva i napeta, a pobijedio je slovenski vozač Luka Gregorić, s vremenom 1:15,279. Na drugome mjestu bio je Šebalj s najbržim krugom 1:15,602, a na treće mjesto popeo se Loris Majcan s krugom 1:15,464. Zoran Majcan utrku je završio peti s najboljim vremenom 1:19,671. 

Adrenalin i zabava na stazi: Renault Track Day | Author: Davor PuklavecPIXSELL foto: Davor PuklavecPIXSELL

Dodatan šou napravio je slovenski profesionalni vozač u trkaćemu Renaultu Meganeu V6 Trophy, odnosno pravome pravcatom bolidu s više od 400 KS. Sve u svemu, događanje je bilo izvrsno organizirano i izvedeno, dan je bio prelijep, a vozači zadovoljni svojim vožnjama. Hvala Renaultu Hrvatska što je našu redakciju pozvao na sudjelovanje u ovome krasnom eventu.

Adrenalin i zabava na stazi: Renault Track Day | Author: Davor PuklavecPIXSELL foto: Davor PuklavecPIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.