Početna Magazin 465 pregleda

Bentley Dominator preteča je današnjega Cullinana

Bentley Dominator
Vidi galeriju 1/5
Bentley Dominator je preteča današnjeg Cullinana Bentley Dominator je preteča današnjeg Cullinana Bentley Dominator je preteča današnjeg Cullinana Bentley Dominator je preteča današnjeg Cullinana Bentley Dominator je preteča današnjeg Cullinana

Ovaj automobil smatra se prvim ultraluksuznim SUV-om na svijetu, a proizvedeno je samo nekoliko primjeraka

Bentley Dominator | Author: Arhiva foto: Arhiva Devedesetih je godina proizveden Bentley Dominator, prvi hiperluksuzni terenac na svijetu. Napravljeno je samo šest primjeraka i isključivo je bio namijenjen sultanu od Bruneja. Danas najnoviji i najluksuzniji Rolls Royce Cullinan dosta podsjeća na njega, a je li uistinu Dominator poslužio kao zvijezda vodilja u njegovoj proizvodnji ne znamo.

Bolid Ayrtona Senne na aukciji Bernie Ecclestone kupio bolid Ayrtona Senne za 4,1 milijun eura

Bentley Dominator | Author: Arhiva foto: Arhiva Neupitno je da je Bentley preteča ovoga vozila. jer datira iz vremena kad su Bentley i Rolls-Royce poslovali pod istim krovom. Tehnički podaci stroga su tajna, pa do dana današnjeg o tom automobilu nemamo puno informacija, ali pretpostavljamo kako ga pokreće motor V8 te da je proizveden na postojećoj platformi Range Rovera.

Bentley Dominator | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.